Verslag snoeicursus Jurjen van Opstal

Op zaterdag 10 maart, heeft Jurjen van Opstal een cursus  gegeven over het snoeien van fruitbomen. Snoeien is nog niet zo’n makkelijke klus! Je moet met van alles rekening houden: allereerst  het frame van de boom, het pyramide model is aan te raden, de boom vangt dan het meeste zon. Dan de leggers, hemelscheuten, terug naar huis snoeien etc.
Er hebben zich 22 leden en niet leden aangemeld, 4 ervan hebben zich later afgemeld. Het weer was precies goed voor ons, droog, fris en een zonnetje.
Voor diegenen die de cursus in november 2017 gevolgd hadden was dit een opfriscursus. In november 2018 geeft Jurjen weer een cursus en hopelijk kunnen we dan in maart 2019 het geleerde weer in praktijk brengen.
Het was een prima dag, veel dank aan Jurjen en Clementine voor hun gastvrije onthaal met koffie en thee op het Vierendeel.

Wendela van Dijken, commissie cursussen.

Zomerijver