Activiteiten & Actueel

Dagexcursie naar Ede

We werden eerst verwacht in de tuin van mevrouw De Leeuw aan de Arthur van Schendellaan in Ede. De tuin ligt verborgen achter het moderne huis Ad Leones. Harry Pierik heeft de tuin, die verrassend goed bij het huis past, ontworpen. Hij heeft gebruik gemaakt van bestaande bomen en struiken. Centraal ligt de vijver, waarin een beekje vanuit het hoger gelegen deel, uitmondt.

We werden ontvangen met koffie/thee en zelfgebakken lekkers. Onder de koffie werden we geïnformeerd over de historie van de tuin en het ontwerp van Harry Pierik. Daarna kregen we een rondleiding. Ook kunnen we nog zelf de tuin bekijken. Aan het einde zien we nog foto’s van hoe de tuin oorspronkelijk was en hoe hij gerenoveerd is. Het gaat zeker interessant worden en dat maakt hongerig.

We gingen voor de lunch naar Klein Zwitserland. Een gezellig restaurant prachtig in het groen gelegen, waar u voor eigen rekening iets konden gaan eten. ’s Middags hadden we Kwekerij De Hessenhof van Hans Kramer op het programma staan. Hans Kramer heeft al verschillende lezingen voor ons verzorgd. Op de kwekerij is een grote moederplantentuin. Alles wordt biologisch opgekweekt en alleen de beste planten worden zelf vermeerderd. Kortom: de planten krijgen er nog de tijd om te groeien. Als u op deze kwekerij komt zult u verrast zijn. Door de hagen en houtwallen heerst er een intieme  sfeer. Er zijn diverse mooie borders en we kunnen natuurlijk prachtige planten kopen. Met auto’s vol planten waren we rond 17.30 uur weer terug.

Bekijk de foto's in het fotoalbum

 

 

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST