Beste leden,

Wat is het een heerlijk weer op dit moment en oh wat krijgen we dan toch een zin in de zomer!

De magnolia en de kastanje zitten vol met knoppen. Nog een paar dagen dit weer en ze barsten open.

En dan gaan we hard op weg naar de zomer van 2018 !

Ik heb er zin in en hopelijk u ook!

Dit zal de laatste nieuwsbrief zijn voor de zomer. In oktober zullen we weer vol enthousiasme met de lezingen starten.

Tussendoor krijgt u vast en zeker nog nieuwsflitsen met eventuele mededelingen.

Bijvoorbeeld dat het 6 mei a.s.  weer plantjesdag is bij de Paardestal, Hooghaar 1 in Peize. Dit mag u niet missen. Altijd weer een mooi aanbod van planten.

Wat toch ook altijd weer aardig is, dat waar het een ophoudt, het andere weer begint.

Zoals in dit geval de tuinclubs. Weer mooie programma's!

Het Bestuur wenst u een hele fijne zomer en wij hopen u in het najaar weer te ontmoeten!

Heeft u vragen of andere ingevingen in de tussentijd, u mag mij altijd bellen of mailen.

Namens het Bestuur, Thea van Gool,

info@vangoolbv.nl

Foto: Bosanemonen

Even voorstellen

Mijn naam is Elzelien Noordijk. Sinds februari van dit jaar ben ik jullie nieuwe penningmeester. Ik kreeg als housewarmingcadeau een abonnement op Groei en Bloei van een hele goede tuinvriendin toen ik in Roden kwam wonen. Ik kende hier nog niemand en dit leek me een fijne manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Nou, dat is gelukt, en het is gelijk een flinke tijdbesteding geworden!

Gelukkig heb ik nog meer dan genoeg tijd voor de tuin, mijn nieuwe tuin die vorig jaar helemaal opnieuw aangelegd moest worden. Het was een soort groot schoolplein, helemaal bestraat. Langzamerhand wordt het een tuin. Weliswaar een natte tuin, maar ik denk dat bijna iedereen in Roden dat wel kent! Het tuinieren heb ik met de paplepel ingegoten gekregen, mijn moeder was er altijd mee bezig, mijn vader was meer voor het zware werk, ze hadden een hele fraaie tuin. Ik kan alleen maar hopen dat mijn tuin er ooit ook zo mooi uit zal gaan zien!

Het bestuurswerk voor Groei en Bloei is tot nu toe ook heel leuk, en gezellig. Binnenkort mijn eerste plantjesdag, we hopen op mooi weer en veel bezoekers, dan is dat ook weer een leuke ervaring erbij! Ik hoop jullie allemaal vaak te zien!

Lezing zomerbollen

Op woensdagavond 14 maart vond de laatste lezing van dit seizoen plaats, zoals gewoonlijk in het Wapen van Drenthe.

Dineke Logtenberg van ‘de Boschhoeve’ in Wolfheze kwam ons vertellen over het gebruik van zomerbollen. Helaas viel de lezing samen met een filmavond waar ook veel belangstelling voor was, waardoor het aantal belangstellenden maar klein was, slechts tien mensen kwamen luisteren. Niettemin werd het een inspirerende avond.

Misschien wel juist door het kleine gezelschap ontstond er een ontspannen en gezellige sfeer, en door het vrolijke en humoristisch vertelde verhaal met fraaie dia’s werd er veel gelachen. Dineke liet zien hoe je met gebruik van zomerbollen een (misschien wel saaie) moestuin kan omtoveren tot een fraai uitziendegroente-, bloemen- en pluktuin.

Helaas waren er geen bollen te koop. Toch gingen er niet veel mensen met lege handen naar huis want door het kleine aantal mensen had bijna iedereen een prijs bij de verloting. Al met al een geslaagde avond.

Elzelien Noordijk

Allium, nu maar afwachten.....