Bus-Dagreis 10-8-2019

Augustus 2019
De tuinclub organiseert voor alle leden van Groei en Bloei een bus-dagexcursie op:

Zaterdag 10 augustus 2019

Drie interessante tuinen en een kwekerij in het zuiden van Overijssel in het prachtige Twentse landschap. Na de koffiestop bij Restaurant de Ruggestee in Hoenderloo bezoeken we de tuin van Fam. Harms in Vriezenveen. Een tuin met veel variatie, vaste planten, grassen, glaswerk en vijvers. Er zijn leuke zithoeken waar u even rust kunt nemen. Oppervlakte 4000 m2

Daarna vertrekken we naar Mariënheem. In het mooie Salland is Beeldentuin Mariënheem gevestigd. De onder eigen architectuur aangelegde tuin is met grote zorg sinds de jaren ’90 uitgegroeid tot een prachtig park van ruim 3 ha. met bijzondere soorten beplanting en fraaie waterpartijen. Het samenstellen van de kunst collectie wordt door de eigenaren zelf gedaan waardoor er een hoogwaardig niveau ontstaat. Voor de natuur en kunstliefhebbers is de Beeldentuin het perfecte dagje uit.
De lunch gebruiken we op deze sfeervolle locatie met prachtig uitzicht op de tuin.

Vervolgens rijden we door naar Luttenberg en bezoeken de tuin van Nynke Atsma

Oppervlakte 4500 m2. Zie reportage Onnatuurlijk, natuurlijk in de Groei en Bloei van april 2019. Een kleurrijke tuin rond een boerderij uit 1929 met in de voortuin een vijver en een border in de kleuren van het huis, wit groen en rood. Een lange pergola en heestergroepen achter een zachtgeel, oranje, donkerrode zonneborder naast het huis. Er bevind zich ook een landje waar geëxperimenteerd wordt met wilde planten

De kwekerij en showtuin van Arjan Schepers ligt 7 km verder in Mariënheem.

Intieme kwekerij met bijzondere mooie vaste planten. Nieuw is een aantal inspiratieborders waar in verschillende beplantingsstijlen van vaste planten te zien zijn. De kwekerij is mooi gesitueerd in het landschap, oppervlakte 1.6 ha.

Vertrek 8.00 u. op het stadhuisplein ( graag 10 min. voor vertrek aanwezig )

Koffiestop in Restaurant Ruggestee in Hoenderloo

18.00 u. Diner in restaurant Ruggestee in Hoenderloo

Aankomst Veghel ± 21.00 u.

De kosten voor de excursie dag bedragen € 64.00 p.p. incl. vervoer, entree tuinen, koffie met gebak, broodjes lunch en een drie gangen diner. Consumpties voor eigen rekening.

Aanmelden bij Rozannie Peerenboom tel. 06-12196939 / 0413-287028

Na aanmelding bedrag overmaken op rekening NL76 RABO 0159 5722 23 t.n.v.

M.J.B. Sommers-Jonkers Tuinclub Veghel met vermelding van naam en postcode.

Ook introducés zijn welkom ( een per lid ) zij betalen € 5.00 extra Deelname telt op volgorde van aanmelding maar vol is vol.

Graag tot ziens op zaterdag 10 augustus, Rozannie Peerenboom

Hieronder leuke foto's van de laatste activiteiten van de Tuinclub

Tuinbezoek 'De Dwerg' in Drunen
Tuinbezoek in de showtuin en tuincentrum van Martien en Jose Graat in Cuijk.
tuinbezoek in kKesteren
tuinbezoek in Kesteren
8-5-2019 Ruilbeurs bij Tinie en Betsie van den Berg
Tuinbezoek Het Mesenhof van Marion en Eddy Vermeesen in Bergeijk.
26-3-2019 Lezing "mooie plekjes kris kras door Nederland" door Henny van der Wilt
29-1-2019 algemene ledenvergadering tuinclub
17-12-2018 kerstworkshop
17-10 2018 najaarsruilbeurs