Groentips & Groeninfo

Planten met een O

 

Neoregelia

Als deze plant wordt gekocht is het einde al nabij. De levensduur kan worden verlengd door de plant op een plaats met 14 graden te zetten maar wie wil daarbij een boek lezen?? Het gaat er dus om zolang mogelijk van de plant te genieten. Lauw water geven en regelmatig besproeien. Er mag wat mest bij het water. Net voor het weggooien, na een half jaar, zie je ineens nakomelimgen verschijnen aan de basis. Snij die los met zoveel mogelijk wortels en pot ze op in een kas oid met 25 graden en heel veel licht. De gekweekte stekjes kunnen na 2 jaar gaan bloeien.

Nephenthes

Deze bekerplant kom je niet vaak in een woonkamer tegen maar het kan echt wel.  En als je er eentje hebt is dat altijd bijzonder. De beker is bedoeld om vliegen te vangen in het sap waar ze worden verteerd. Het kan geen kwaad om zelf af en toe wat vliegen of andere insecten in de beker te doen.  De plant kan voor het raam hangen maar niet in de zon. De temperatuur graag het hele jaar gelijk op 20 graden. Soms even besproeien met lauw water. Vermeerderen kan met een bladstek in veenmos met een temperatuur van 30 graden.

Nephrolepis

Deze plant doet het heel goed op een lichte plek in de badkamer. Koop de plant na de winter anders wordt overleven een probleem. Vaak besproeien en de kluit licht vochtig. Als de plant te donker staat vallen de blad veren af. Hang er dan een groeilamp boven. Elke week een beetje mest is ok. Er komen op een gegeven moment uitlopers aan met jonge plantjes. In September afknippen, oppotten en voila....

Nidularium

Geeft een kleinere bloemrozet. De bladranden hebben zaagtandjes. Zet de plant op een lichte plaats maar wederom niet in de zon. luchtvochtighied ongeveer 80% en in de winter niet beneden de 20 graden. Hou de kluit matig vochtig maar in de bladkoker moet altijd wat water staan. Gebruik bij het op en verpotten bromelia grond. Plant daarin ook de uitlopers die na de bloei verschijnen. De moederplant sterft dan af.

 

Terug naar kamerplanten tips..

Home..

meer

            Neoregelia

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver