Groentips & Groeninfo
Planten met een M
Maranta

Het tiengebodenplantje, wie kent het niet en is nog erg populair, het is echter geen gemakkelijke kamerplant. Het is raar maar in de winter hoeft deze plant heel weinig verzorging. In de zomer wel een lichte plek, dan krijgen de bladeren een mooie tekening. Luchtvochtigheid 85 % en een stek zelfs 95%. Potkluit goed vochtig houden en dikwijls besproeien. Geef wekelijks mest en verpot de plant in bromelia grond.  Vermeerderen gaat met in groeistof gedoopte scheutstekken. Oppotten en dan onder glas bij 22 graden en binnen drie weken zijn de worteltjes er al.

Microcoelum

Nou, dit kokospalmplantje zet je in de zomer op een schaduw plaats !. De temperatuur op 25 graden houden. In de winter niet lager dan 15 graden en geef dan ook geen voeding.  Geef bij het verpotten wat turf en koemest mee.  Gieten en besproeien met lauw water. Vermeerderen dmv zaaien. Week de zaden twee dagen in lauw water en leg dan de zaden in een turf pot.

Microlepia

Bij weinig licht in de kamer, in de winter, krijgt deze plant het moeilijk, maar in een serre met zonnedak moet het kunnen, het overwinteren dan. Dus in de zomer op een lichte plek maar niet in de zon. Sproei de bladeren dikwijls met lauw water, wel onthard. De wortels hebben graag wat water en ook graag iedere week wat mest. Vermeng bij het overpotten de grond met koemest en kleidelen. Vermeerder dmv scheuren en weer oppotten.

Monstera

Ja daar is hij, de gaten plant. Aan het blad zie je of de plant het naar zijn zin heeft, dus hoe groter hoe beter. Als alles helemaal naar wens is kan er bloei optreden. Bindt de plant wel op aan de muur of een beklede pvc buis. De standplaats mag wat donker zijn maar dat hoeft niet. Hoe lichter hoe meer blad en groei. De lucht wortels niet afknippen maar terug in de pot doen. Af en toe afstoffen kan geen kwaad. Vermeerderen kan met een oog of tussenstek in November. Oppotten onder plastic bij 24 graden

Terug naar kamerplanten tips..

Home..

meer
              Maranta
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST