Activiteiten & Actueel

Deze keer maken we een dagtocht richting Noordoostpolder

Locus Flevum

Omdat de Tuin "Kijktuin de Ommelanden" definitief gaat sluiten en we daar niet terecht kunnen voor een tuinbezoek, is we besloten deze tuin te vervangen door "Locus Flevum" in Lelystad. Het grote contrast tussen de strenge architectuur van de buitenkant van het complex en de open warme sfeer binnen de muren zal u verbazen.
Een wandeling voert u langs de gravel garden, de vlindertuin, de witte tuin, het moeras, de natuurvijver, de boomgaard, het stinzenbosje, de schaduwtuin, de geheime tuin en verschillende stoere borders vol bijzondere vaste planten en grassen.

 

Klik op een foto om alle foto's per tuin te kunnen bekijken als in een foto-album.

 

 


De Stekkentuin van Wies Voesten

We gaan verder naar Espel, naar De Stekkentuin van Wies Voesten. Een verzameltuin van 3.600 m2 met veel niet alledaagse planten en o.a. een hostaborder met ongeveer 250 soorten en cultivars, aangevuld met varens, is een plaatje!
'De Stekkentuin' heeft een kweekhoek, waar je planten uit de volle grond kunt kopen.

 

 

 


Tuinen van Lipkje Schat

De volgende tuin ligt bij Bant waar we een bezoek brengen aan de Tuinen van Lipkje Schat. Op een oppervlakte van 3.500 m2 is een aparte romantische sfeer gecreĆ«erd waarin verschillende hagen zorgen voor beslotenheid en variatie. Geurende rozen spelen een belangrijke rol.

 

 

 


Cottagetuin van Geke Rook

De laatste tuin ligt in Sint Jansklooster waar we de ommuurde cottagetuin van Geke Rook bezoeken. Op 3.000 m2 vinden we borders op kleur, een kruidentuin en rozen. Er staan veel bijzondere, zelfgezaaide eenjarige planten. Ook hier staan koffie en thee klaar.

 

 


Op de terugreis stopten we voor de laatste keer bij Restaurant De Keet van Heerde waar we ons een heerlijk drie-gangen-diner goed lieten smaken.

 

 

Naar boven

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST