Groentips & Groeninfo
Planten met een H
Hebe

De hebe is een groenblijvende struik met veelal een bont blad. Zet de plant op een lichte plek zonder de zon en graag koel ( 12 graden ). Wordt het te warm dan laat de plant de bladeren vallen. Geef in de zomer redelijk waten en eens in de week wat mest. In de winter een heel klein beetje water. Bij goede verzorging kan de plant mooi gaan bloeien. Vermeerderen kan dmv niet bloeiende scheuten of in het voorjaar dmv topscheuten. Laat de scheuten vooral vostvrij overwinteren.

Hedera.

Dit is een klimop die zelfs op een donkere plek kan staan. Let wel op schildluis. Af en toe besproeien met lauw water welke kalkvrij is. Normale potgrond is al goed voor deze plant.  Eenvoudig te vermeerderen plant. Topstekjes wortelen heel gemakkelijk.  Afleggen gaat ook heel goed met deze plant. 

Howeia

Deze plant vraagt veel licht maar geen zon. Geef tijdens de groei veel water en wekelijks mest. In de winter bijna geen water en geen mest.  Gebruik lauw en onthard water.  Vermeerderen doe je met zaden. Dit kiemt erg onregelmatig en je moet wel even geduld hebben want pas na een jaar of vier heb je een plant. Succes dus. Zaaien doe je bij 30 graden in Maart onder glas met een lv van 95 % .

Hoya.

Dit is een redelijk gemakkelijke plant en de Hoya casanova mag zelfs in de volle zon, nou ja niet al te fel. Vraagt veel water en om de twee a drie weken mest maar dan niet te veel want de plant bloeit van armoe, dus als je bloemen wilt.... Knip de oude ranken niet weg want daaruit komen juist de bloemen. Water geven met alleen onthard water. Let op de nectar druppels op de meubeltjes, daar is al weleens om gev.... !.

 

Naar de kamerplanten tips..

Home..

 

 

 

 

meer
Hedera
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST