EEN GOUDEN ONDERSCHEIDING

Voor:       CORRIE DE KRAKER

Corrie is sinds 1 januari 1968 lid van Groei en Bloei. Al meer dan 30 jaar geleden begon ze met bloemschikken

Sinds die tijd is Corrie altijd bezig gebleven met bloemschikken en heeft ze cursussen georganiseerd.
In Hoogeveen draaien al sinds jaren 4 groepen voor het bloemschikken, waarvan zij de volledige organisatie op zich neemt.
Ze is ook bij alle lessen aanwezig.
Ze kent alle docenten en bijv. Berend Krottje en Johan Wolfard maakt ze al mee sinds het jonge mannen waren.

Met het NKB heeft ze 33 tot 35 keer meegedaan. Ze is in 1992 bij de Select A gekomen In 1995 was ze Noordelijk Kampioen. In 2003 was ze nog tweede bij de Noordelijke kampioenschappen

Ze zit de laatste 7 jaar nog steeds in de ereklasse, dus behoort ze op haar 83 jarige leeftijd nog steeds bij de besten van het land.
Niet alleen was zij zelf dus actief bij Nederlandse en Noordelijke Kampioenschappen.
Zij heeft ook zeer veel betekend voor anderen, doordat zij onvermoeibaar bezig was onze leden te motiveren om ook mee te doen aan de regionale en Nederlandse kampioenschappen.
Zij slaagde en slaagt er altijd in een grote afvaardiging op de been te brengen. Daardoor heeft zij veel gedaan aan de kwaliteitsverhoging van het bloemschikken bij onze leden. Het is haar gelukt veel mensen over de grenzen te laten kijken van de eigen plaatselijke afdeling.
Tenslotte vinden wij het ook een grote prestatie dat zij gedurende tientallen jaren bij elke lezing een door haar zelf gemaakt bloemstuk inlevert dat wij als afdeling mogen verloten.
Kortom Corrie de Kraker is al heel erg lang een begrip in brede kringen van het bloemschikken.

Een gouden onderscheiding kan maar zeer ten dele uitdrukken wat zij voor Groei & Bloei gedaan heeft.

De onderscheiding is uitgereikt door Berend Krottje en het bloemstuk werd gemaakt door Lammy van Elp.

Naar het archief..

Naar diversen..