Groentips & Groeninfo
 Planten met een G
Glechoma

Deze bonte hondsdraf is een prima bodembedekker maar als hangplant istie ook prima te gebruiken. Het blad geurt enigzins en er komen vele paarsblauwe lipbloempjes aan. Geef het een lichte hang plek, niet in de zon. Hangt de plant te donker dan worden de bladertjes groen. s'Zomers matig water geven en in de winter nog minder. Voorjaar terugsnoeien. Je kunt de ranken afleggen en dus zo vermeerdereen. Oh ja, geef tijdens de groei elke week een beetje mest.

Grevillia

Dit is een fijn geveerde en decoratieve kamerplant die graag een lichte maar geen zonnige plaats heeft. Besproei de bladeren regelmatig en wat meer bij warm weer uiteraard met lauw en onthard water. De plant heet ook wel zilvereik en dat komt door de zilveren haartjes. Begiet de plant in de zomer behoorlijk en in de winter wat minder. Stekken gaat niet gemakkelijk maar kan wel. Stek een hieltje met een stukje bast, maar het duurt lang voordat dit begint te groeien. Zaaien lukt meestal beter.

Guzmania.

Zoals op de foto te zien is een aardige plant die graag in huis staat maar dan wel op een lichte plek, niet in de zon. Hoge lv van 90% en graag een hoge temperatuur, tot 30 graden mag gewoon. in de winter niet lager dan 18 graden. Veelvuldig begieten met lauw water bevorderd de schoonheid. Vaak besproeien is ook heel goed. Mest doe je in het water welke je in de koker giet eenmaal per 14 dagen met dan met de helft van wat er op de verpakking staat. Na de bloei sterft de bladrozet af en dan vormen zoch onderaan de plant kleintjes. Wacht met oppotten tot de moederplant afgestorven is.

Gynura.

Dit is een paarsharige plant en deze blijft mooi als de plantdlicht maar niet in de zon staat. Als de plant groeit heeft hij veel water nodig maar wel in de pot en niet op het blad. Als de plant slap hangt krijgt hij gewoon te weinig water. Ook wat mest elke week is goed. Neem een tussen stek en zet deze in stekveen onder glas of plastic. Na een weekje of drie kunnen ze in de pot met gewone potgrond. Topstekken wortelen in water.

Naar de kamerplanten tips..

Home..