Groentips & Groeninfo
Planten met een E
Echeviria

Dit is weer eens een gemakkelijke kamerplant maar doet het ook prima in de tuin en op het balcon. Ze willen zelfs wel een zonnige plek. De kluit mag af en toe zelfs opdrogen en dat voorkomt wortelrot. Cactusmest is de lievelingskost van de Echeviria. Verpotten doe je in cactusgrond en zand. Vermeerderen kan met een afgesneden blad welke je eerst wat laat indrogen en dan on wat zanderige grond laat wortelen. Rozetten van een kale plant ook eerst even wat laten indrogen en dan wordtelen op zand. Let bij het stekken op vocht want te nat geeft rot.

Euonymus.

Dit is vast een vrome plant want wij noemen hem ook wel kardinaalsmuts. De plant blijft het mooist op een lichte plek. Je kunt de plant sterk snoeien en dat geeft een volle plant.  Tijdens de groei af en toe mest geven en niet teveel water. In de rusttijd minder water dus alleen vochtig houden. Stekken gaat met de verhoute scheut stekken. Eerst even in de groeistof en dan in het stekveen. Na een maand hebben ze wortels. TIP, Af en toe nevelen is erg goed voor de plant.

Euphorbia

Familie van de christusdoorn. De plant lijkt op een cactus. De plant heeft graag een lichte plek op de vensterbank. In de winter hoeft deze plant geen water. Zet de plant in cactus grond en dan voelt hij zich lekker en kan flink groeien. Geef de plant water drie keer per week maar zorg ervoor dat dit water ook weer weg kan lopen. Stekken kan gemakkelijk. Neem de scheuten en laat ze drie weken drogen. Dan 2 cm diep in een zanderige potgrond. Na het wortelen oppotten.  LET OP!, voorkom aanraking van het plantensap en je huid. Dit kan n.l. irritatie veroorzaken

 

Naar de kamerplantentips..

Home..