Groentips & Groeninfo
Planten met een D
Didymochlaena

Een hele mond vol, maar deze varen kan heel decoratief zijn. Vooral jonge planten goed nevelen in het voorjaar en de zomer, het liefst met lauw regenwater. De plant verdraagt best wat scgaduw. Hij staat te droog als het blad afvalt. In het voorjaar steeds verpotten. Vermeerderen gaat door de sporen uit te zaaien.

Dieffenbachia

LET OP !!!  Deze plant is giftig en kan huidirritatie veroorzaken. Kinderen moeten onverwijld naar het ziekenhuis als ze wat binnen hebben gekregen en huisdieren kunnen er erg ziek van worden, dus geen leuke plant op deze manier.  Toch kan het een decoratieve plant zijn.  De plant heeft graag een lichte en warme plek. Geef matig water en in de winter nog wat minder. In de zomer één keer per twee weken wat mest.  Geef uitsluitend lauwwarm en onthard water want deze plant houdt niet van zout. In de zomer kan de plant één keer per maand worden gedoopt en ook veelvuldig besproeien in de zomer is goed. Trek rubberen handschoenen aan bij het stekken of marcotteren. Snij van de stengels stukjes van 6 cm en doe deze in stekveen. Na drie weken hebben ze wortels.

Dionaea

Dit is een vleesetende plant en vangt vliegen vandaar de naam vliegenvanger. De plant staat het liefst in een mengsel van turf en veenmos. De plant vangt vliegen dmv een soort trekker. Als een vlieg denkt nectar te vinden sluit het blad zich en de vlieg zit gevangen en wordt verteerd. Er komen in de zomer witte bloempjes aan. Ook in de winter heeft de plant veel licht nodig, dus een groeilamp kan dan geen kwaad. Vermeerderen kan met zaad welke in de handel te verkrijgen is.

Dizygotheca.

Deze fijn bladige vingerplant kan heel goed met andere planten samen in een bak. Het is een sterke plant die goed in het licht kan staan maar niet in de zon. De rusttijd is van october tot februari maar maak het niet te koud ( 18 graden ) en geef dan ook heel weinig water en geen mest. Af en toe besproeien kan echter geen kwaad. In de zomer wel wat meer water en ook wat mest. Gebruik lauw en onthard water. Vermeerderen doe je met zaad gezaaid in turfmolm met rivierzand. Stekken is bijna niet te doen of je moet veel geduld hebben en af en toe wat tegenslag kunnen verdragen.

Naar kamerplanten tips..

Home..

meer
Diefenbachia
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST