Groentips & Groeninfo
Planten met een B
Beaucarnea

Dit is een plant die ik de kamer het liefst in de volle zon staat. Overwinteren doet deze plant het liefste bijna droog. In de zomer matig water geven, ook buiten en om de twee weken een beetje mest, ook buiten. De potgrond voor deze plant moet voedzaam en doorlatend zijn, dus zand en kleideeltjes toevoegen. Verpotten in het voorjaar voor de groei. Vermeerderen kan dmv zaaien.

Begonia

Het meest opvallende van de bladbegonia's zijn  de bladeren. Bladbegonia's willen graag licht staan maar zeker niet in de zon. Een vensterbank op het noorden is een prima plek. Een vroege ochtendzon is best te doen. Als de plant op een wat donkere plaats staat gaat dat na een tijd ook wel goed.  Een bladbegonia heeft behoefte aan vochtige lucht. Ze de plant dus op een eiland in een bord met water. Vermeerderen doe je in juli. Neem een aantal bladeren die je in kleine stukjes snijdt met een scherp mes. Leg deze stukjes op vochtige potgrond waar de doorgesneden nerven de grond moeten raken en dit kan door er een steentje op te leggen. Pak het geheel in in plastic en de plantes komen eraan.

Blechnum

Voor deze plant is een vochtige omgeving noodzakelijk anders moet je er niet aan beginnen, dus de bord methode. Tijdens de groei rijkelijk begieten. daarna matig. Geef in de groei sterk verdunde plantenvoeding. De temperatuur mag best hoog zijn maar in de winter niet kouder dan 12 graden. Verpotten is een jaarlijks terugkerend ritueel voor deze plant en doe wat tuinturf door de potgrond. Vermeerderen kan dmv scheuren.

Naar kamerplanten tips..

Home..

meer
Begonia
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST