Activiteiten & Actueel

Van de voorzitter

Sinds een week ben ik weer terug van vakantie. Ik was op een tropisch eiland in de Indische oceaan: 850 kilometer van Madagaskar en ten oosten van Afrika. Mauritius, een wonderschoon eiland, waar wij Hollanders nog steeds verantwoordelijk worden gehouden voor het uitsterven van de Dodo (een grote duifachtige vogel, die het vermogen tot vliegen had verloren) en het plegen van roofbouw op het Ebonybos, het Mauritiaanse ebbenhout (Diospyros div.).

Natuurherstelprogramma’s hebben geleid tot de vorming van weer inheems bos. Dit door middel van aanplant en het verwijderen van sterk invasieve soorten.

De dag na ons jubileumfeest ben ik vertrokken, amper opgedroogd van alle regen die we die dag over ons heen hebben gekregen. Toch kijken we terug op een geweldig feest, waarbij mijn dank uitgaat naar de jubileumcommissie en eenieder die betrokken is geweest bij de totstandkoming van dit evenement.

Het volgende jubileum staat gepland bij ons 75-jarig bestaan. Dat is nog heel ver weg, maar ik denk dat dit feest een bijzonder goed voorbeeld is voor de toekomst.

Verder hadden we op 2e pinksterdag de markt op het Gagelgat en op 15 juni de open tuinen. Beide evenementen zoals altijd weer succesvol.

Over de komende activiteiten zoals cursussen en workshops, excursies en markten leest u meer in dit blad. Tot slot mag ik een nieuwe éénmalige activiteit aankondigen: het tuinpodium 2019, te houden op 21 september. Dit belooft wat!

Ik wens u, mede namens het bestuur, een prettige zomer toe en hoop u natuurlijk te ontmoeten bij een van onze activiteiten.

Riël Voet, uw voorzitter

meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST