Nieuwsbrief sept 2018 nr. 13

Beste leden

Nou hoop ik maar dat ik u allen een mooie zomer heb gewenst in onze laatste nieuwsbrief begin dit jaar.
Want wat was het een zomer!!
Zo geweldig!
Zo zuid-Frans !
Zo formidable!
Maar ook werd het kurkdroog en geel overal. Sommige maisvelden bij mij in de buurt zijn helemaal verdroogd.
We mochten niet sproeien, begrijpelijk. Maar eerlijk gezegd ik heb een poel in de tuin met een heleboel kikkers en dus heb ik af en toe vers water toegevoegd. En het leek wel of ik bedankt werd met een heus concert.

Net als de herfst gaan ook wij aan een nieuw seizoen beginnen.
Wij als bestuur hebben weer een vijftal lezingen voor u samengesteld en ze beginnen op 11 oktober a.s. Met Lianne's sier en -prairiegrassen. Siergrassen zijn mooie aanvullingen in tuinen.
Verder in deze nieuwsbrief in de agenda zult u de andere data en lezingen vinden en nog verslagen van activiteiten die er tijdens de zomervakantie zijn geweest.
Ook de bloemschik cursussen gaan weer beginnen en zeker staan ook op het programma het violenfestival en plantjesdag.
Kortom er is weer genoeg te doen de komende wintermaanden.
Ook de geweldige bloemstukken van Nies Deelman zullen weer van de partij zijn tijdens al de lezingen.
Mocht u moeite hebben met vervoer laat het ons weten dan zorgen we er voor dat u toch aanwezig kunt zijn.

Een ander punt is, dat ik in februari tijdens de ledenvergadering aftreedt als bestuurslid.
Ik ben al over mijn termijn heen. Ik heb het met heel veel plezier gedaan, maar aan alles komt een eind! Ik blijf lid en zal zeker de lezingen nog blijven bijwonen.

Ik hoop u allemaal te zien in het Wapen van Drenthe binnenkort!!

Hartelijke groeten,
Thea van Gool , namens het bestuur,

Jaarprogramma 2018-2019

GROEI & BLOEI AFDELING RODEN

Lezingen, locatie: Het Wapen van Drenthe, Heerestraat 1, Roden

Aanvang: 20.00 uur (behalve jaarvergadering om 19.30 uur)

Donderdag 11 oktober 2018

Lezing: Prairietuinen

Spreker: Lianne Pot

Dinsdag 13 november 2018

Lezing: Bijzondere planten geschikt voor onze tuinen

Spreker: Wiecher Huisman

Woensdag 16 januari 2019

Lezing: Tuinen in Frankrijk

Spreker: Martin Knol

Jaarvergadering voor leden

Donderdag 14 februari 2019

Aanvang:19.30 uur

Donderdag 14 februari 2019

Lezing: Dekemastate (stinzenflora)

Spreker: Wim Hogendam

Aanvang: 20.30 uur (na jaarvergadering)

Donderdag 14 maart 2019

Lezing: Van weiland tot kijktuin

Spreker: Watze Bokma

De lezingen zijn gratis toegankelijk voor leden.

Niet leden betalen Euro 3,50

VIOLENFESTIVAL

Locatie: ‘De Paardestal’, Hooghaar 1, Peize

Zondag 10 maart 2019

Aanvang: 11.00 uur- 16.00 uur toegang gratis

PLANTJESDAG

Locatie: ‘De Paardestal’, Hooghaar 1, Peize

Zondag 5 mei 2019

Aanvang: 11.00 uur-16.00 uur toegang gratis

WORKSHOP

Locatie: Clubgebouw De Vrije Tijd Tuinders, Westeresch 18, Roden

Woensdag 19 december 2018

Kerstbloemschikken

BLOEMSCHIKCURSUSSEN

Locatie: Clubgebouw De Vrije Tijd Tuinders, Westeresch 18, Roden

Gevorderden: 6 lessen op dinsdagavond aanvang 19.30 uur

9 oktober 2018      6 november 2018    27 november 2018

22 januari 2019     19 maart 2019        16 april 2019

Aanmelden voor de workshop en bloemschikcursussen kan bij Gerda Fluks, bloemschikcoördinator, tel. 0594-632195 of e-mail: gerda.fluks@gmail.com

Open Tuinen Carrousel Drenthe

Groei en Bloei afd. Roden deed dit jaar ook weer mee met de Open Tuinen Carrousel Drenthe.

In het weekend van 16 en 17 juni waren er 5 tuinen geopend. Het was weer een succes.

Volgend jaar gaat de carrousel weer door.  Onze afdeling is in de maand juli aan de beurt samen met Zuidlaren.  Hopelijk komen er een paar enthousiaste tuinliefhebbers bij die hun tuin open willen stellen.

Onderstaande foto's van de tuinen van fam. Nusse, Lianne's Siergrassen, Ans Advocaat en fam. Stottelaar.

Lezingen oktober en november

Op donderdag 11 oktober om 20.00 uur komt Lianne Pot ons vertellen over haar siergrassen, en hun toepassingen, o.a. de prairietuin. Sinds 2000 heeft zij in De Wilp haar bedrijf met een prachtige prairietuin voor veel inspiratie en heel veel soorten grassen. Voor veel mensen zal de grote verscheidenheid aan siergrassen een nieuwe ervaring zijn. De lezing zal u op nieuwe ideeën brengen.

Op dinsdag 13 november om 20.00 uur is de beurt aan Wiecher Huisman, tuinontwerper met een grote kennis van bomen. Zijn arboretum Arcadie in Gasselte is een bezoek zeker waard. Hij komt vertellen over bijzondere planten die geschikt zijn voor onze tuinen. Hij is een enthousiast en onderhoudend verteller, die je niet wilt missen!

De avonden worden zoals gewoonlijk afgesloten met de verloting van een aantal mooie bloemstukken.

De lezingen vinden plaats in Het Wapen van Drenthe. Komt allen, leden betalen geen entree, niet-leden zijn van harte welkom en betalen €3,50.