Activiteiten & Actueel

Lezing over “De eetbare tuin”

In zijn presentatie op dinsdag 12 februari laat de kweker Cor van Gelderen van kwekerij Esveld te Boskoop zien dat een siertuin en een tuin vol met eetbare planten elkaar niet uitsluiten. Voor de hand liggende maar ook ongewone planten worden aan u voorgesteld. Bijvoorbeeld de PawPaw, een door indianen zeer gewaardeerd vruchtgewas, blijkt ook een decoratieve tuinplant te zijn. Als wintergroene haag de keukenlaurier aanplanten?   In ons Nederland zijn er voor ons klimaat goede winterharde selecties te koop, waarvan de bladeren in stoofpotgerechten prima smaken.

Cranberries zijn niet alleen lekker als compote met de kerst, maar het zijn bovendien erg aardige bodembedekkers. Kortom we gaan de tuin bezien door een smakelijke bril.

Plantentuin Esveld heeft zich gespecialiseerd in het kweken van ongewone tuinplanten en is dan ook een schatkamer voor tuinliefhebbers. Om u wegwijs te maken in de rijke en smakelijke plantenwereld die ook uw tuin kan zijn is deze lezing een goede gids.

Voorafgaand aan deze lezing houden we om 19.30 uur onze jaarlijkse algemene ledenvergadering met de jaarverslagen van de secretaris en de penningmeester.

Locatie: Polanencentrum, v. Polanenpark 105

Toegang: leden gratis, niet leden betalen € 2.- en voor alle de aanwezigen is er gratis koffie, thee en frisdrank.

Informatie:Ber Hubben, tel. 070 5117660 en email: beringe(at)casema.nl; Wim Westgeest, tel. 0651005946 en email: wwestgeest8@gmail.com.

meer

 

 

 

06
Oct
Oogst: basilicum, hazelnoot, tomaat
03
Oct
dierbare foto