Activiteiten & Actueel

Jaarprogramma 2019 Semper Florens
 
Wo. 16 januari Leo den Dulk     “Mien Ruys leven en werk” Mien Ruys had duidelijke ideeën over de functie en het nut van tuinen en openbaar groen. Tuinhistoricus, Leo den Dulk vertelt over deze bijzonder architecte.
 
Za. 26 januari                       workshop “Mussenflat” maken
 
Do. 21 februari                    Jaarvergadering en presentatie We houden onze jaarvergadering. Daarin de presentatie “een jaar SemperFlorens in woord en beeld” en na de pauze blikken we met eigen foto’s terug op onze buitendag en andere excursies.
 
Za. 23 maart  de actie                     “Tegel er uit plant er in”.  Let op de aankondigingen om een oude tegel voor een plant te ruilen. In samenwerking met “Intratuin”.
 
Wo 27 maart A. Schepers “Waarom groeit mijn plant niet” Aandacht voor de natuurlijke standplaats van planten en de reden waarom planten in eigen tuin wel, maar soms ook niet willen groeien.
 
Za. 6 april         Noordelijk kampioenschap Bloemschikken
 
Za. 13 April                                 Start Open tuinen estafette. Afdeling Stadskanaal verzorgt de openig van het seizoen. Nadere gegevens volgen nog.
 
Di. 16 april                            Paasworkshop Bloemschikken
 
Do. 25  april                          Vera Greutink “Tuin smakelijk” Tijdens deze lezing vertelt Vera Greutink over het ontwerpen van eetbare tuinen volgens de principes van de permacultuur.
 
6 – 11 Juni tuinenreis                                                  Sussex De reis gaat naar privétuinen in Sussex. Organisatie: Jannie Bos i.s.m. “Gardentours”.
 
Weekend 8,9,10 juni           OpenTuin Estafette Winschoten Het is de beurt aan onze afdeling om de tuinen open te stellen. Za. zo. 15 16 juni                 Landelijk open tuinen weekend.
In aansluiting op de “nationale tuinweek”, doen we mee met het  traditionele landelijk Open Tuinen Weekend..  
 
Za. en Zo. 6 en 7 juli            de Groenmarkt in het Rosarium
 
Vr. 26 juli,                                    Buitendag met een Busreis  Het volledige programma wordt dit voorjaar bekend gemaakt.
 
Do. 26 september                                       Cor van Gelderen  De datum is vastgelegd, de inhoud van de lezing nog niet.  
 
Za. 5 oktober.                                          Plantenruildag 2019 Bij Elly Bosman, Morigerweg 24, Blijham.  aanvang 10.00 uur  
 
Ma. 14 oktober                   Herfstworkshop Bloemschikken
 
Do. 24 okt.                    Gerard van Buiten “winterhardheid” Hoe staat het in ons veranderende klimaat met het wel of niet winterhard zijn van de planten?
 
Ma. 4 november.                     Allerheiligen- en Hobbymarkt
 
Za. 16 nov                            workshop met Marieke vd West Vogeltaart maken. Marieke zorgt voor de materialen.
 
Wo. 27 nov.    Een film van de makers van “de Drentse Aa”  In de aula van Ubbo Emmius wordt één van de schitterende natuurfilms over Drenthe vertoond.
 
Di. 17 dec                             Kerstworkshop Bloemschikken
 
Excursies. In de planning:  Juni rondleiding door het rosarium te Winschoten, aanbieden plaquette roos “Groei & Bloei”.  Juli. In voorbereiding op de film een excursie naar het Drentse Landschap.  Eind september bezoek aan “de Wit te Kornhorn” een excursie  in combinatie met een andere activiteit. Verdere gegevens komen in de nieuwsbrief van mei - sept.
 
De lezingen worden gehouden in Het Rozenpaviljoen, Parklaan 1a in Winschoten. Tenzij anders aangegeven beginnen de lezingen om 19.30 uur

meer

 

 

 

22
Oct
Herfstbloeiers
21
Oct
De wereld op zijn kop…