Rondleiding door de Historische Groentehof

Op zaterdag 7 september bieden wij u een rondleiding aan van 2 uur door de Historische Groentehof in Beesel. De rondleiding wordt afgesloten met koffie/thee en worteltaart.

De Historische Groentehof is een fraaie locatie in het Limburgse Beesel, een tuin met ruim 750 soorten vergeten, bijzondere en zeldzame groenten en fruit. Ook delen zij graag informatie over onze eetcultuur vroeger en nu.

De grondlegger van de vergeten groenten cultuur in Nederland is Jac Nijskens. De Historische Groentehof is door Jac opgericht in 2003. Hij wordt door velen (o.a. consumenten, topkoks, hobbykoks, voedingsdeskundigen, telers) gezien als de inspirator en grondlegger van de vergeten groentencultuur in Nederland.

Als één van de eersten bracht Jac vergeten groenten onder de aandacht en maakte hij ze populair. Sinds 2003, toen Jac begon, zijn vele duizenden mensen in navolging van zijn pionierswerk met vergeten groenten en aardappelen aan de slag gegaan.

U kunt zich aanmelden door overschrijving van € 7,50 p.p. voor leden (gezinsleden zijn ook leden) of € 10,0 p.p. voor niet-leden (inclusief rondleiding en koffie/worteltaart) op rekening NL65 RABO 01441 032 49 t.n.v. KMTP afd. Roermond onder vermelding van ‘Historische Groentehof’ en uw lidnummer.

Inschrijving uiterlijk vóór 1 september, maar liefst zo spoedig mogelijk. Deelname geschiedt op volgorde van binnenkomst van de betaling.

Datum:    zaterdag 7 september 2019
Tijdstip:14.00-16.00 uur
Kosten:€ 7,50 voor leden/€ 10,00 voor niet leden
Locatie:Rijkel 21, 5954 NJ Beesel