Pop-up Excursie 12 september 2019: Middagexcursie naar Het Polhuis te Ermelo

De datum is bekend! Deze excursie vindt plaats op donderdagmiddag 12 september a.s. Bij slecht weer kunnen we uitwijken naar donderdagmiddag 19 september!

De tuin ligt grotendeels voor en naast een 100 jaar oude gerestaureerde boerderij. 20 jaar geleden kwamen Johan en Aartje door uitbreiding van hun hortensiakwekerij hier te wonen en met de jaren hebben ze samen uit losse pols en op eigen gevoel de tuin gemaakt zoals die nu is.

Centraal in het grote gazon kwamen als eerste een grote vijver en daaromheen verschillende borders op kleur. In de loop van de tijd werden ze meer en meer besmet met het tuinvirus en kregen veel vaste planten een plaatsje in de vele borders op kleur. Veel niet alledaagse planten worden verrassend gecombineerd tot een smaakvol geheel. Zo is er o.a. een hotborder met vele vlammende kleuren.

Ook wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende eenjarigen en dahlia’s om zo lang mogelijk kleur te houden; zo blijft de tuin mooi tot ver in het najaar.

Niet alleen in de borders staan eenjarigen maar ook rond het huis staat een enorme collectie potten gevuld met o.a vele soorten salvia, begonia en andere zomerbloeiers. Na dit alles gezien te hebben is het heerlijk genieten onder de veranda met een kop koffie/thee.

Ze stekken en vermeerderen veel planten zelf en deze zijn te koop voor de liefhebber.

Verzamelen: Shell-station Bakenbergseweg Arnhem om 13.00 uur
Reiskosten: € 35,00 gedeeld door het aantal inzittenden
Entree:  leden € 5,00 p.p. / niet-leden  € 10,00 p.

Opgave voor excursies:

-Bij voorkeur per mail aan kalnes(at)planet.nl

-Eventueel per post aan Marijke de Nes, Tramstraat 43, 6881 HB Velp

In beide gevallen duidelijk uw naam, adres, telefoonnummer en uw lidmaatschapnummer vermelden en of er een partner / huisgenoot of introducé(e) mee gaat.

Daarnaast vermelden of u met eigen auto gaat en of u anderen wilt meenemen, en hoeveel personen u mee kunt nemen.

N.B. Als u bij een excursie (toch) besluit om op eigen gelegenheid te gaan, wilt u dat dan vooraf melden, omdat wij anders voor niets op u blijven wachten!

-Deelname gaat in volgorde van aanmelding.

Betaling

Contant: U kunt vóór vertrek bij het verzamelpunt aan de penningmeester (graag gepast) betalen.

Per bank: Met ingang van 1 januari 2019 vervalt het banknummer van de Excursiecommissie.

Uw bankbetalingen voor de excursies dienen na 1 januari 2019 te worden gestort op

Rekeningnummer NL66 INGB 0001 0198 54 ten name van KMTP afd. Arnhem e.o. onder vermelding van uw naam, lidnummer en datum excursie

Zomerijver