Verslag onderhoud tuingereedschap

Op 16 februari heeft Wim Maljaars op zijn kwekerij Joyplant de korte cursus Onderhoud Tuingereedschap gegeven. Er waren 6 deelnemers die, gewapend met snoeischaren, spades, kettingzagen en elektrische heggenschaar, uitleg kregen hoe je je gereedschap goed kunt houden.

Goed gereedschap scheelt veel in het werk dat je doet, het maakt je werk lichter. Dus: schoonmaken, slijpen, op tijd en zorgvuldig.

We hebben veel geleerd, vooral ook dat goed gereedschap duur is en dus waard goed onderhouden te worden. Sommige van de deelnemers hadden snoeischaren die 50 jaar oud waren en nog steeds uitstekend dienst doen! De grote uitdaging is natuurlijk ook om ze niet kwijt te raken in de tuin.

Kortom, koop goed gereedschap, onderhoud het zodat je (klein) kinderen er nog plezier van kunnen hebben.

Cursus onderhoud tuingereedschap door Wim Maljaars

Datum: zaterdag 16 februari 2019
Locatie: Joyplant, Dorpsstraat 2 in Ritthem
Aanvang: 10.00 uur. De cursus duurt tot 12.00 uur of iets langer afhankelijk van het aantal deelnemers
Deelname:  Zowel voor leden (€16,-) als voor niet- leden ( €21,-) .
U krijgt een onderhoudssetje ter waarde van €8,- erbij.
Maximaal aantal deelnemers: 15
Opgeven vóór 13 februari 2019
KLIKT U HIER VOOR HET INSCHRIJFFORMULIER.

In deze workshop/training leert u alle basishandelingen die nodig zijn om het tuin gereedschap in goede conditie te brengen en/of te houden. Scherp en schoon gereedschap bevordert het werkplezier en voorkomt vermoeidheid en ergernis.
Wim Maljaars biedt u tips en trucs zodat u met weinig hulpmiddelen uw gereedschappen in goede conditie kunt houden. Met uw meegebrachte gereedschappen gaan we na het theoretische gedeelte aan de slag.Trek niet uw nieuwste kleren aan omdat we echt aan het werk gaan!

Wendela van Dijken, cursussen

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919