Vacature vrijwilligers (m/v, op oproepbasis)

Ter versterking van het vrijwilligersteam zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers wiens hart ligt in het verwelkomen en begeleiden van onze gasten.

Vrijwilliger bij Kasteeltuinen Arcen

Het vrijwilligersteam van Kasteeltuinen Arcen bestaat uit circa 60 enthousiaste ambassadeurs. De vrijwilligers zijn inzetbaar voor diverse taken zoals het geven van informatie in het Kasteel, het verzorgen van rondleidingen, ondersteunende werkzaamheden in de tuinen of de Oranjerie, het maken van bloemsierkunst, het verrichten van hand- en spandiensten tijdens evenementen of het vertegenwoordigen van het park op beurzen. Uren worden in overleg vastgesteld en diensten worden ruim vooraf ingeroosterd. De werkzaamheden worden over het algemeen gezien ingepland in dagdelen van vier uren. Viermaal per seizoen vindt er een vrijwilligers-café plaats waarbij achtergrondinformatie gecombineerd wordt met een gezellig samenzijn. Tevens zijn vrijwilligers van harte uitgenodigd bij bijeenkomsten en personeelsfeesten van Kasteeltuinen Arcen.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

·Als Kasteelgids verwelkomt u onze bezoekers in het Kasteel en geeft u informatie over het Kasteel, de geschiedenis van het landgoed en de lopende exposities.

Als vrijwilliger in de Oranjerie helpt u onze bezoekers bij het vinden van een passend souvenir, cadeau of plant. U zorgt er samen met de medewerker van de Oranjerie voor dat de winkel er piekfijn uitziet, de planten worden verzorgd en de voorraad tijdig wordt aangevuld. Voor deze functie is affiniteit met planten en bloemen een vereiste.

·Onze Bloemvrijwilligers zorgen er elke vrijdag voor dat het Kasteel wordt voorzien van nieuwe boeketten bloemen en bloemwerken. U maakt in teamverband bloemstukken, deels met materialen uit onze eigen tuin. Ook helpen de bloemvrijwilligers mee bij het inrichten van nieuwe exposities in het Kasteel en bij het maken van bloemwerken voor partijen, bruiloften en beurzen.

Wilt u graag als vrijwilliger aan de slag binnen Kasteeltuinen Arcen maar zijn de bovenstaande vrijwilligersfuncties niet op u van toepassing? Neem gerust contact op, we gaan graag het gesprek aan om te bekijken welke mogelijkheden er wel zijn.

Welke kwaliteiten zoeken wij?

• Flexibel en zelfstandig
  • Communicatief vaardig
  • Gastvrije instelling
  • Representatief
  • Regelmatig beschikbaar
  • Goede beheersing van de Duitse taal en voldoende van de Engelse taal (afhankelijk van functie)

Wat bieden wij?

• Een prachtige werkomgeving in een leuk team
  • Vrijwilligersvergoeding volgens de normen van Stichting het Limburgs Landschap
  • Contract voor seizoen 2019
  • Een seizoenkaart voor Kasteeltuinen Arcen voor u en uw partner

Meer informatie of solliciteren?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheid om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Kasteeltuinen Arcen? Of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neemt u dan contact op met mevrouw Fabian van den Eerenbeemt, coördinator Entree & Vrijwilligers. Fabian is bereikbaar via telefoonnummer 077-4736010 of per mail via info(at)kasteeltuinen.nl o.v.v. “aanmelding vrijwilliger”

Wilt u uw aanmelding per post versturen? Stuurt u deze dan naar:

Stichting het Limburgs Landschap / Kasteeltuinen Arcen

5944 ZG  ARCEN

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST