Activiteiten & Actueel

Maak zelf je eigen appel- of perenboom

Leer zelf fruitbomen enten.
 Het Volkstuinen Overleg Lelystad VOL en de Stichting Fruit Yn Fryslan organiseren samen een cursus enten in Lelystad

Het snijden is de kunst en dat kun je leren.

Bij voldoende belangstelling (ca.15 mensen) komt er eind maart een specialist uit Friesland naar Lelystad om het enten aan te leren. De bijeenkomst heeft een theoretisch deel en een praktijk gedeelte, waarin het gebruik van het ent-mes wordt geoefend en uiteindelijk een of meer fruitbomen gemaakt kunnen worden door elke deelnemer.

Voor het maken van een fruitboom is een onderstam-boompje noodzakelijk en enthout van het ras waarvan je een boom wilt maken. Beide worden meegebracht. Onderstammen kosten vanaf € 2 per stuk. Enthout, een ruime keuze aan appel-, peren-, en pruimenrassen is geheel gratis, evenals het andere ent-materiaal en het eventueel lenen van een entmes. Het is handig als u uw eigen snoeischaar meeneemt.

De cursuskosten zijn € 15,- per cursist.

Entmessen kunnen worden geleend worden voor gebruik tijdens de bijeenkomst maar zijn ook te koop, ook voor linkshandigen (€ 20,- per stuk)

De cursus zal in principe plaatsvinden op 23 maart 2019, in de Duurzaamheidswinkel aan het Stadhuisplein.

Aanvang 09.30 uur. Eindtijd ca. 12.00 uur.

Je schrijft je in voor de cursus door € 15 ,- te storten op rekening nummer NL 89ABNA 0537144315 tnv Fruit Yn Fryslan en te vermelden: lokatie Lelystad, en uw telefoonnummer .

Meer informatie:

#  fpdoornenbal@telfort.nl (St. Fruit yn Frieslan)

# pieterwielinga(at)gmail.com 0650 664 176 (VOL)


meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST