Foto's

Foto's Boomfeestdag 13 maart 2019 Horizon Raalte

 

Alweer een aantal jaren wordt in de gemeente Raalte de Boomfeestdag gehouden. Ook dit jaar zal op woensdag 13 maart met vereende krachten een aantal bomen worden geplant. Waarom zoveel ophef hierover? Bomen zijn belangrijk bij onze ervaring van de openbare ruimte. Een groene omgeving geeft meer rust en groen is ook essentieel voor een goed en gezond milieu.

Ook belangrijk is dat het in Raalte met meerdere partijen aangepakt wordt. Het is niet alleen een boompje planten; de gemeente, de basisschool in de omgeving en Groei & Bloei Salland bedenken samen een programma.

 

Dit jaar is gekozen voor een locatie in Raalte zelf en wel in de Monumentstraat. Tussen het Hospice en de Horizon ligt een stuk grond zonder goede groeninvulling. Dat gaat nu op de Boomfeestdagen veranderen. De medewerkers van de gemeente bereiden het voor en op de dag zelf krijgt een klas van de Horizon een les over bomen en het belang daarvan van Geert Borgonje (Groei & Bloei Salland lid). Daarna planten de leerlingen samen met wethouder van Loevezijn de bomen.

 

Tenslotte krijgen de kinderen van Groei & Bloei Salland een gekalligrafeerde oorkonde en de school een mooi beeldje in de vorm van een plantertje. De buurt is als resultaat weer een stukje groener en mooier geworden.

meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923