Excursie: dagtocht naar de Drentse Hooglanden

In het zuidwesten van Drenthe heeft een aantal prachtige tuinen zich verzameld onder de naam Tuinen van de Drentse Hooglanden. Deze tuinen maken deel uit van de landelijke omgeving.

We beginnen rond half tien met koffie in de tuin van Chris Bruinsma. Deze tuin van 4.000 m² is aangelegd rond een riet gedekte boerderij en wordt omgeven door markante heggen. Hier vinden we onder meer een bloementuin, schaduwtuin met rode esdoorns en een fraai uitzicht over een glooiend coulisselandschap naar de vijvertuin. In dit gedeelte bevinden zich grote plantengroepen en rozenborders. Via een grassentuin met een kleine vijver bereikt men een boomgaardje met ramblers en borders.

Daarna gaan we naar de wandeltuinen van De Luie Tuinman. Hier zijn op 10.000 m² een 20-tal inspirerende tuinen aangelegd. Men wandelt o.a. door de grassenlaan, de tempeltuin, de berkenprairie, de regenboogtuin en het bolle pad. In de tuinwinkel kunt u bijzondere tuinplanten kopen uit eigen kwekerij en we gaan lunchen in het gezellige tuincafé.

Daarna bezoeken we de tuin De Roos van Hijken, een tuin van 7.000 m² met brede borders met vaste planten en grassen, rozen en eenjarigen. Moestuinen, een boomgaard en oude eiken: de tuin gaat op in het bijzondere landschap. Er wordt getuinierd op de Victoriaanse manier: de eigenaren voorzien zichzelf van bloemen in de vaas, groenten en fruit voor inmaak. Er is ook een winkeltje met sieraden en keramiek van eigen makelij.

De laatste tuin is de tuindoenerij 't Vlijtig Loesje. Deze grote landschappelijke tuin ligt achter een oude boerderij. De vijver wordt deels omzoomd door lila-purperen borders, er is een groot gazon met fruitbomen met spiegels van wild gras en daarachter weilanden en de bosrand. Naast het huis ligt nog een moestuin.

• Niet alle tuinen en bedrijven hebben een pinautomaat. Het is daarom verstandig om voldoende geld mee te nemen voor eventule aanschaf van planten e.d.
  • Vertrek: 08.00 uur, vanaf parkeerterrein NS station Bussum-Zuid  per luxe touringcar.
  • Kosten:  leden € 57,--  en niet-leden € 62,--, inclusief lunch.
  • Opens internal link in current windowReisvoorwaarden: betaling en annulering.
  • Aanmelden via  Opens internal link in current windowformulier
Bloemendingetjes