Activiteiten & Actueel

De Fleurbringer maart april 2019

Van de voorzitter

Inmiddels alweer medio februari. Op het moment dat ik dit voorwoord maak lijkt het met stormachtige buien nog wel volop herfst in de tuin. De eerste bollen komen hier echter, weifelend maar toch, boven de grond. Het voorjaar dient zich weer onmiskenbaar aan. Ruim voor de vorstperiode had ik al tal van grote struiken verplaatst die al te opdringerig op de voorgrond kwamen. Straks nog heel wat vaste planten dunnen en ook verplaatsen. In die zin is het dus eigenlijk een beetje merkwaardig om ze vaste planten te noemen.

We gaan als Groei en Bloei Drachten weer proberen voor ieder lid weer interessante activiteiten te organiseren. De hele zomer door zijn er weer 6 weekenden waarop u bij tuinbezitters kunt komen rondkijken om kennis op te doen of gewoon voor de gezelligheid. Na de twee voorgaande jaren van “Fryslân iepenet syn tunen” kunnen we zeggen dat het ook gewoon heel gezellig is.
Er komen in korte tijd achter elkaar liefst twee bloemschik-evenementen. Op 16 maart de door onze afdeling georganiseerde en op 6 april een bloemschikevenement dat door alle afdelingen van Drenthe, Groningen en Friesland georganiseerd wordt. Een commissie is daar volop mee bezig en het is spannend en leuk tegelijk kan ik wel zeggen.
Er ontstaat een open plaats binnen ons bestuur. We zoeken in het bestuur iemand die de ledenadministratie en de contacten met de regionale en gemeentelijke bladen wil verzorgen. Dat betekent dus op gezette tijden de ledenlijst bijwerken en persberichten versturen over alle activiteiten die wij als vereniging organiseren. Wie interesse of ervaring heeft met het onderhouden van contacten met regionale media, graag contact met een bestuurslid opnemen. Het aantal kandidaten voor zitting nemen in een bestuur is helaas altijd minimaal. Jammer, maar we snappen dat enerzijds ook wel. De gedachte bij velen is natuurlijk dat het betekent: veel vergaderen, veel werk, altijd weg. Dat beeld klopt niet, maar is wel dermate hardnekkig dat het geen zin heeft te proberen dat beeld recht te zetten. Wat we bij andere afdelingen meer en meer zien, is het ontstaan van commissies. Zo’n commissie regelt slechts één onderwerp, bijvoorbeeld tuinreizen en heeft daarmee een afgebakend terrein. De tijdsinzet is daarmee ook afgebakend tot één klus(je). Wat elders lukt moet ook in onze afdeling mogelijk zijn lijkt mij. We gaan dit jaar als bestuur dit onderwerp verder vormgeven. Ik hoop dat u veel leesplezier heeft in de nieuw opgezette Fleurbringer met een aantal nieuwe rubrieken. Als u die leest, zult u vrij zeker op ideeën komen die ook voor anderen interessant zijn. Ik nodig u uit om die ideeën of tips dan aan te leveren bij de redactie van de Fleurbringer.  

meer

 

Initiates file download Initiates file downloadklik hier voor De Fleurbringer editie maart april 2019

 

klik hier voor het jaarprogramma 2018 - 2019

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST