Activiteiten & Actueel

Lezing Besdragende planten

Dat het herfst is zal U niet zijn ontgaan.
Tijdens de lange droge zomer veranderde de natuur en dus ook de tuin relatief langzaam. Dat gaf ons volop de gelegenheid om ervan te genieten. Anders is dat in het najaar, het seizoen waarin alles plotseling verandert en anders aanvoelt.
De een associeert herfst met vruchten en zaden terwijl anderen aan ruig weer, paddenstoelen en verkleuring van de natuur denken.

Als tuin- en natuurliefhebber zullen we dit seizoen vooral ervaren als voorbereiding op de winter. Planten vormen zaad, verkleuren en sterven af. Veel Heesters laten hun zaden met de wind meevoeren, andere struiken verpakken hun zaad in een vrucht die dient als voedsel voor dieren die op hun beurt zorgen voor de verspreiding van het zaad. Vruchten zien er vaak prachtig uit, trekken dieren aan en kunnen soms gebruikt worden als fruit.
Tijdens de lezing van die Marie Jose Meertens op 23 september hield is volop ingegaan op eetbare vruchten en hoe je deze kunt verwerken. De lezing op maandagavond 14 oktober sluit hier perfect op gaan. Dan komt n.l. de sierwaarde van vruchtdragende planten aan de orde. De heer de Graaf zal dan ingaan op de betekenis, sierwaarde en toepassing van vrucht- en bes-dragende planten. Een onderwerp dat perfect past in deze periode van het jaar.


Aanvang: 19.30 uur

Locatie:    a.c. ‘Zalzershaof’, Zalzerskampweg 64, 5926 PL Hout-Blerick.
Inleider: 
Frans van der Graaf

Naar boven