Activiteiten & Actueel

7 september 2019 Opening seizoen

Voor alle leden van onze afdeling start het nieuwe seizoen met een bezoek aan een boomkwekerij. Dit jaar wordt in Lottum kwekerij ‘LAKEI’ bezocht; 5 ha containerveld en 20 ha vollegrond.
Hans van de Laak en Emiel Keiren hebben ruim 17 jaar geleden dit bedrijf opgezet en hebben inmiddels in Lottum een super modern bedrijf. Hier worden seringen en rozen van hoge kwaliteit geteeld.
Door specialisatie, optimalisatie en daar waar nodig mechanisatie in beide culturen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een in heel Europa toonaangevend topbedrijf.
De teelt van beide gewassen gebeurt van de vermeerdering tot en met de aflevering in Lottum helemaal in eigen beheer.
Enkele jaren geleden mochten we dit mooie bedrijf ook bezoeken in de periode dat de seringen prachtig in bloei stonden. Nu zullen de rozen alle aandacht krijgen.
Door de samenwerking met alle vooraanstaande rozenveredelaars in Europa bestaat het assortiment uit zeer gevarieerde toprozen, onderverdeeld in de groepen meerjarige grootbloemige rozen, trosrozen, heesterrozen, klimrozen, bodembedekkers en stamrozen.
Het bedrijf behoort tot de 25 landelijke bedrijven die rozen kweken die het Europese predicaat ‘Excelence Roos’ hebben verdiend. Het predicaat is bestemd voor de gezondste duurzame rozen, die zonder gewasbeschermingsmiddelen, het beste groeien en bloeien in het West-Europese klimaat.
Op zaterdag 7 september is Groei en Bloei te gast en om 09.30 uur is de ontvangst op het bedrijf. 

Adres: Lakei Boomkwekerijen, Hombergerweg 84, 5973 PH, Lottum
Na het welkomstwoord en uitleg over het bedrijf volgt de rondgang door de kwekerij.
Om ca. 12.00 uur tijd voor vertrek huiswaarts. Er kunnen geen rozen op het bedrijf worden gekocht. 

Het bestuur rekent op een grote opkomst.

Naar boven

meer

 

 

 

23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant