Activiteiten & Actueel

"EHBO uit eigen tuin"door Heleno Kruiden.

Op 18 april geeft Helen Otting van Heleno Kruiden uit Ven-Zelderheide een lezing over geneeskrachtige planten die – wellicht nu al in uw eigen tuin – niet alleen “mooi” maar óók heel nuttig en bruikbaar zijn als geneesmiddel.
Onze grootouders gebruikten veel van deze kruiden omdat ze niets anders hadden. Wij zijn veel van die gebruiksmogelijkheden vergeten door de opkomst van de Farmaceutische industrie. Deze avond is bij uitstek geschikt om die vergeten kennis weer op te frissen en met een nieuwe blik naar de eigen tuin en de natuur om ons heen te kijken!            

 

Zelf zeggen zij: in de westerse cultuur zijn de mensen aan het vervreemden van de natuur en de schatten die deze natuur ons te bieden heeft.

Door de opmars van de wetenschap werd het voor de mens mogelijk veel raadsels te ontmaskeren en daardoor onze leefomgeving meer en meer te beheersen.

De geneeskrachtige capaciteiten van een plant wordt hierdoor geanalyseerd en slechts die ene stof die voor genezing zou zorgen wordt nagemaakt.

Maar de oorspronkelijke pijnstiller, muntgeur of venkelsmaak dreigt te vervagen.

De wetenschap heeft ons zegeningen gebracht maar de natuur heeft ons nog meer te bieden.

Om dit te bewaren en de raadsels van de diverse kruiden/planten te kunnen bewonderen is onze tuin ontworpen.

Om zo de kruiden en gebruikswaarde van planten weer een plaatsje te geven in ons dagelijks bestaan en ons vertrouwen in de natuur zo nodig weer te verhogen.

Wij leveren hier een bijdrage aan door: Mensen kennis te laten maken met kruiden en alles wat daar een relatie mee heeft.

 

In de pauze wordt een glaasje kruidenthee geserveerd.

Locatie: HCR ’t Zwaantje Lichtenvoorde.

Aanvang 20.00 uur.

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST