Bekijk online

Nieuwsflits Maart 2019

Welkom bij Groei & Bloei Noord-Limburg

Inleiding

Vorige week ontving U voor het eerst onze digitale nieuwsbrief via de website. Deze brief was voor ons tevens een test om te onderzoeken of ons adressenbestand op orde is.

Mensen die in het verleden onze nieuwsbrief ontvingen zijn gewend om 1 week voor een activiteit een nieuwsflits te ontvangen. Dit willen we continueren. Daarom ontvangt U deze nieuwsbrief met informatie over de lezing van maandag 11 maart a.s.

We hopen U te ontmoeten en wensen U een leerzame en prettige avond toe.

Lezing over senior- en onderhoudsarme tuinen

Er zijn omstandigheden die het moeilijk maken om een tuin goed te onderhouden. Dat kan ertoe leiden dat de tuin al snel verandert in een wilde tuin die je als tuinliefhebber niet wil. Te vaak wordt er dan gekozen voor een verharde tuin. In veel gevallen willen we dat niet maar lijkt het de enige keuze.

Het is een lezing voor iedereen die graag een Onderhoudsarme tuin wil. Dus niet alleen voor senioren.

Hoe dan ook: als Senior kan het toch wel eens nuttig zijn om te kijken naar de toekomst. Dan komen er vragen zoals:

- Wil ik blijven wonen waar ik nu woon?

- Wil ik iets anders gaan doen?

- Hoe zit het met mijn tuin als ik 80 jaar ben en slecht ter been?

- Gaan we op een appartement met balkon wonen?

Voor de pauze gaat deze lezing in op het aspect "Hoe richt ik mijn tuin nú in om er in de toekomst nog lang plezier van te hebben?"

Omdat tegenwoordig veel kleine tuinen helemaal vol worden bestraat en als terras worden ingericht, wordt er ook op deze trend ingegaan.

Er wordt ook aandacht besteed aan het probleem voor de zeer nabije toekomst: Regenwater opslaan in eigen tuin.

Verder wordt ook het balkon niet vergeten.

Voor de inleider zijn planten een passie. Daarom gaat hij  na de pauze in op het beplanten van een kleine tuin met planten die weinig onderhoud vragen. Bijvoorbeeld terrasbakken en -potten en beplanting op het balkon.

Samengevat is dit een lezing voor mensen die nú al rekening willen houden met te toekomst om zodoende op hoge leeftijd nog te kunnen genieten van tuin, bloemen en planten.

- U hoeft zich niet aan te melden voor deze lezing.

- Entree voor leden is gratis, niet-leden betalen € 5,-.

- Zoals gebruikelijk vindt in de pauze een loterij plaats waarbij passende prijzen te winnen zijn.

Datum: Maandag 11 maart 2019

Locatie:    a.c. ‘Zalzershaof’, Zalzerskampweg 64, 5926 PL Hout-Blerick.

Inleider:   Hub Driessen

Mailadressen
Regelmatig komt het voor dat we snel een bericht willen versturen. Helaas beschikken we slechts over weinig mailadressen van onze leden. Om die reden verzoeken we U om het mailadres waarop U deze brief ontvangt te controleren en eventuele wijzigingen aan ons door te geven. Dat kan via ons contactformulier.

Website
Op de website verzamelen we actuele informatie die aansluit bij de interesses van onze leden. Ook kunt U de website gebruiken voor het opzoeken van contactgegevens van bestuursleden en coördinatoren van de werkgroepen.

Algemene Ledenvergadering
Op vrijdag 22 maart vindt onze algemene ledenvergadering plaats. Ook voor deze activiteit zullen we een nieuwsflits verzenden.