Dagexcursie op 15 augustus 2019 naar Noord Limburg

Wij gaan deze dag een excursie maken per touringcar naar Neer in Noord Limburg, Lottum en Lierop.

Wij beginnen deze dag bij de tuin Merrigum van Bert en Liesbeth Uijtewaal. De tuineigenaresse is bioloog en expert op het gebied van kuipplanten en tijdens een stage in Australie viel zij als een  blok voor Australische planten. De stallen zijn omgebouwd tot kassen, waarvan de grootste is omgetoverd tot een miniatuur stukje Australische bush. Haar man, plantenveredelaar van beroep, heeft de weilanden getransformeerd tot een prachtig arboretum met een grote vijver, een siertuin met volle borders, een rozentuin, boomgaard en moestuin. Waarschijnlijk zijn er ook nog planten te koop. Er staan werkelijk prachtige planten.

Hierna gaan wij naar Lottum naar de tuin Verheggen. Verborgen achter een poort komt men in een tuin waar een Engelse sfeer hangt. Er zijn veel verschillende tuinen zoals een vierkleuren tuin gemarkeerd door taxuszuilen, een rozentuin gecombineerd met kruidachtige planten, een dahlia/grassentuin, een schaduwtuin en een spectaculaire verzameltuin met een overdaad aan kleuren. Hier gebruiken wij de lunch.

Tot slot gaan wij naar Lierop naar de tuin De Winckelgaard. De tuin is vanaf 1998 in eigen beheer geheel ingericht met paden, borders, vijvers met vele vaste planten waaronder grassoorten en schitterende bomen zoals Gymnocladus dioicus (doodsbeenderenboom), koekjesboom, witte bitternoot en nog veel meer. De tuin omzoomt een in 1980 herbouwde Brabantse langgevelboerderij met enkele in stijl opgetrokken bijgebouwen. Oppervlakte 4.000 m2.

De excursie gaat in ieder geval door, maar u kunt zich nog opgeven.

Datum: donderdag 15 augustus 2019

Vertrek: 8.00 uur vanaf de Bethlehemkerk, Melis Stokelaan/Diependaalseweg te Hilversum. Graag iets eerder aanwezig zijn. Retour ca. 18.00uur

Meenemen: Drinken voor onderweg.

Kosten: Leden 48,00 Euro en voor niet-leden 53,00 Euro.  Dit is inclusief busreis, entree tuinen, koffie of thee en de lunch.

Inschrijven: Janneke Beeltje, per e-mail janneke.beeltje(at)gmail.com of telefonisch 035 6563208. Graag uw aanmelding en  betaling voor 8 augustus a.s. Wijze van betaling: Banknummer NL94RABO 0102 669953 t.n.v.

K.M.T.P. afdeling Hilversum te Kortenhoef.

Deelname aan deze excursie geschiedt op eigen risico.

Bloemendingetjes
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915