Activiteiten & Actueel

Open tuin dagen op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019

 

De Nationale Tuinweek wordt ook dit jaar weer afgesloten met een Open Tuinen Weekend.

                                

Op zaterdag 15 en/of zondag 16 juni kunt u een kijkje nemen in de tuinen van 9 tuinliefhebbers die graag hun mooie bezit met u delen. Stap op de fiets (of in de auto) en ga langs in Apeldoorn, Ugchelen, Beekbergen, Hoog Soeren (Assel) en Beemte Broekland. Laat u verrassen en inspireren in de diverse tuinen: oud of nieuw,  groot of klein, met of zonder kunstobjecten, en allemaal met evenveel liefde verzorgd! Als extraatje organiseert kwekerij Huis in ’t Veld 3 x op beide dagen een demonstratie schapen drijven.

De locaties: 

               

 

Beschrijving van de tuinen:   klik  Initiates file downloadhier  voor een pdf versie om te printen

 

1. vervalt

 

2. Janie Zweverink, Tinweg 13 te Apeldoorn
ALLEEN ZATERDAG van 10.00 – 16.00 uur

De tuin is gelegen tegenover het Bronpark in de Metaalbuurt die valt onder Monumentenzorg (Gemeente Apeldoorn). Het is geen grote tuin, maar wel een lange oprit, die aangelegd is met heesters, waarvan regelmatig wel wat in bloei staat. De achtertuin is in ronde vorm aangelegd. Dit voorjaar is het gazonnetje er uit gehaald. Daarvoor in de plaats is een bodembedekker gezet, met verticaal een strook lavendel. Verder een border met vaste planten, ook daar probeer ik het hele jaar door wat te laten bloeien. Ook zijn er fruitbomen waaronder leifruit om de garagemuur wat op te vrolijken.

 

3. Annemarie Keukens,
Alverschotenseweg 5 te Hoog Soeren  
ALLEEN ZATERDAG van 10.00 – 16.00 uur

Grote tuin met gazon, borders op kleur en een vijver. Terras met bloembakken met de bekende petunia’s, lobelia’s, verbena’s (van kwekerij van de Velde) enz., ieder jaar weer een weelde! Tevens een overdekt terras, een kasje en een ren met krielkippen en geheel achteraf een heerlijk stuk tuin om te zaaien, groenten te kweken en vooral te genieten van al wat er bloeit!!!  Zoals papavertjes, phloxen en cosmea’s die hopelijk niet door het aanstormend wild worden opgevreten nu het ecoduct over de spoorlijn klaar is. Kom kijken en geniet!

4. Ed Brink en Rijk van Vulpen, Engelanderweg 36 te Beekbergen BEIDE DAGEN van 10.00 – 16.00 uur

De eigenaars van deze tuin hebben prachtige schaduwborders weten te creëren met een grote diversiteit schaduwplanten. De tuin ligt op pure zandgrond onder monumentale eikenbomen. Alle borders hebben een eigen sfeer. Een met de hand gegraven zwemvijver, met een hoger gelegen natuurlijk filtersysteem geeft een extra dimensie aan de tuin. Achter het huis komt men na de kleurrijke borders in een groene oase onder een solitaire eik. Met liefde, aandacht en geduld is deze tuin een prachtige volwassen schaduwtuin geworden.  

 

5. Kwekerij Huis in ’t Veld, Broeklanderweg thv nr 16 te Beemte Broekland
BEIDE DAGEN van 10.00 – 16.00 uur

Een modeltuin van 10 bij 20 meter waarin verschillende vakken gemaakt zijn met een breed scala aan planten. Zo kunt u zien hoe u de planten kunt combineren. Daarnaast is het ook mogelijk om planten bij ons te kopen of te bestellen. Naast onze tuin vindt u een weiland met schapen waar u om 11.30, 14.00 en 16.00 uur kunt genieten van een demonstratie schapen drijven! Dit alles kan onder het genot van een kopje koffie of thee.

 

6. Woppy van der Velde, Veldekster 7 te Ugchelen
BEIDE DAGEN van 10.00 – 16.00 uur

Woppy heeft een gezellige  tuin van ongeveer 800 m2 waar van alles te zien is. Van december tot in de late herfst bloeien er planten. Ook zijn kuipplanten goed vertegenwoordigd; zij overwinteren in de aanwezige kas. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke compost wat de planten zichtbaar goed doet. Verder is er ook allerlei kunst te zien in de vorm van stenen en bronzen beelden.

 

7. Ria Donker en Desiree Neijmeijer, Koningstraat 31 te Apeldoorn
BEIDE DAGEN van 10.00 – 16.00 uur

Gelegen in de buurt van het Paleis het Loo. Hierdoor zijn er in de Koningstraat Lindes aan- wezig waardoor er in de tuin veel hommels en bijensoorten voorkomen. De tuin is drie jaar geleden opnieuw aangelegd waarbij de oude planten zijn behouden. Recentelijk zijn er een moerbei, een sneeuwklokjesboom en een zevenzonenboom geplant. De tuin kenmerkt zich verder door vaste planten vooral aantrekkelijk voor insecten zoals hommels, bijen en libellen. De libellen komen op de vijver af die een kraamkamer is geworden voor deze insecten maar jaarlijks keren sinds vele jaren ook de salamanders terug in de vijver. In de zomer zijn vleermuizen te zien en hoor je de gierzwaluwen over het huis vliegen. In de loop der jaren is er een evenwicht ontstaan in de tuin en heeft de natuur zijn plek gekregen; vele vogelsoorten als de lijster, specht, roodborst, pimpelmees en koolmees brengen een bezoek aan de tuin of vinden er een nestplaats.

 

Tevens is er een kleine exposite van Ria Donker te zien. Zij schildert abstract, soms figuratief en vaak gebruikt zij hierbij een Touch van keramiek. De schilderijen zijn geschilderd met acrylverf vaak in de kleur turquoise. Tijdens de tuindagen heeft zij gekozen voor vrolijke kleuren en tuin gerelateerde onderwerpen. De tuin wordt voor deze 2 dagen aangekleed met een aantal bloemarrangementen om de bezoeker extra te laten genieten. Er is gelegenheid om koffie of thee te drinken en plaats te nemen op de veranda om heerlijk van deze stadoase te genieten. We ontmoeten u graag!

 

8. Karla de Boer-Gilberg, Aquamarijnstraat 28 te Apeldoorn ALLEEN ZONDAG van 10.00 – 16.00 uur

Een Gedichtentuin met een kleine Galerie

Galerie Phidias ligt achter in mijn tuin. Bezoekers lopen eerst een pad langs het huis af en dan kom je in de tuin, waar bloeiende struiken, bloemen en gedichten elkaar aanvullen.Een gouden vondst! .... de combinatie van een bloementuin en gedichten. Tenslotte achterin de tuin mijn kleine galerie waar ik al gedurende 10 jaar mooie  exposities realiseer. Ik verheug me erop om gasten van "Groei & Bloei" te ontvangen.

 

9. Ine Versteegh, Zwarte Kijkerweg 33 te Apeldoorn
ALLEEN ZONDAG van 10.00 – 16.00 uur

Door het hek kom je in de voortuin waar strakke hagen en hortensia‘s de sfeer bepalen. Aan de zijkant van het huis vier vakken met hoge luchtige beplanting. Achter het huis gaat het gazon over in een schaduwtuin met veel bijzondere schaduwplanten en een kas. Oppervlakte 1400 vierkante meter.

 

10. Marjan Freriks, Groenewoud 15 te Apeldoorn
ALLEEN ZONDAG van 10.00 – 16.00 uur

Van harte welkom op Groenewoud 15 met aan de voorkant van ons huis een groene wadi waar prachtige veldbloemen en rhododendrons een mooie plek hebben. Aan de achterkant gaat onze tuin als vanzelfsprekend over in de groene wig waar o.a. hortensia’s bloeien.

De voortuinen van onze huizen zijn onderling met elkaar verbonden door de gezamenlijke kleur- en plantkeuze. We mogen met trots zeggen dat we in een groene omgeving wonen op steenworp afstand van het centrum. In onze tuin is de verbinding met het huis gezocht: de rode steen van het huis komt terug in de kleuren van de bloemen en planten en in het waterelement van cortenstaal. Door de seizoenen heen is er altijd wel iets dat bloeit en geur en kleur geeft aan de tuin.

 

 

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915