Activiteiten & Actueel

Bezoek kwekerij Esveld 6 april

Vorig jaar herfst heeft Dirk van Gelderen van kwekerij Esveld in Boskoop een mooie lezing gehouden over de schaduwtuin. Hierbij zijn we door hem ook uitgenodigd om de kwekerij te bezoeken, iets waar we natuurlijk graag op zijn ingegaan. Zaterdag 6 april gingen we op pad, 7 dames en Dick die ons met het busje daarheen bracht.

We begonnen met koffie of thee  n de kwekerij en daarna ging ieder zijns weegs. Veel bijzondere planten gezien, die we in "gewone" tuincentra niet zien. De kistjes werden al gauw gevuld en afgerekend, naar de auto gebracht, omdat om 12 uur de lunch wachtte.

Om 13 uur gingen we met de boot een rondvaart maken door de sloten, die langs de vele tuinderijen liepen. We werden bijgepraat over het hoe en waarom deze veengrond zo geschikt was voor de tuinen, waarvan er vele langs deze sloten lagen.

Tegen 15.00 uur vertrokken we weer, maar niet voordat we nogmaals stopten om bij een ander tuincentrum nog meer - en goedkopere -  plantjes in te slaan. Zo was de achterkant van het busje vol met onze nieuwe aanwinsten en kwamen we weer veilig aan in Kapelle. Al met al een geslaagde excursie!

Margreet Meijer

 
meer

 

 

 

22
Oct
Herfstbloeiers
21
Oct
De wereld op zijn kop…