Activiteiten & Actueel

Tuinen bij de kinderboerderij De Veenweide

De kinderboerderij de Veenweide aan het Vedelaarpad is ook interessant voor tuinliefhebbers.

Het terrein is de afgelopen tijd flink opgeknapt. Alles is geschilderd, er zijn nieuwe houten hekwerken rond de dierenweides aangebracht en er is een nieuw rondgaand looppad aangelegd langs het groen.

Naast de deels nieuwe speeltoestellen voor kinderen en de traditionele huisdieren is er nu ook veel aandacht voor natuur en voedselproductie.

Enkele gerealiseerde groene projecten:

** Er is een pluk- en proeftuin aangelegd. Hoogstam en halfstam fruitbomen, notenbomen, meer dan 10 soorten bessen, rode en gele frambozen,  doornloze bramen, bomen met eetbaar blad, vijg, mispel, etc. Ouders met kinderen kunnen ter plekke plukken en proeven. Er staan informatieborden bij, ook bij de vernieuwde compostplaats.

** Rond de kas is een insectentuin aangelegd met een insectenhotel. Deze tuin bestaat voornamelijk uit vaste planten.

 ** Dit voorjaar is er een moestuin aangelegd, bestaande uit 12 lange moestuinbakken. Deze hebben een educatieve functie voor basisscholen. Onze koning heeft op ‘NL Doet’ nog meegeholpen met het kruien van houtsnippers voor de paden. Deze tuin bestaat uit groenten, kruiden en bloemen.

** De omringende houtwal is aangevuld met 80 inheemse heesters. Goed voor insecten en vogels. Over het looppad zijn 2 wilgentunnels gemaakt. De sprookjestuin zal de komende tijd nog worden aangepakt.

meer

 

 

 

23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant