Activiteiten & Actueel

23 juli twee open tuinen in Ermelo

We gaan naar Ermelo. Twee prachtige tuinen, naast elkaar, bijna even groot, maar heel verschillend.
In de ene woont de familie Lagerweij waar we al eens eerder hebben mogen kijken. Heeft u dat destijds gemist, dan is hier een herkansing. We kennen Jan Willem van zijn boeiende lezingen en prachtige foto’s van de zeer bijzondere fietstochten die hij overal op de wereld maakt. Zelf schrijft hij over hun tuin het volgende:
In eerste instantie maakten we Engelse borders en 2 grote vijvers. Later veranderden we de tuin weer en kreeg hij een meer Japanse uitstraling. Momenteel is het een mix van beide met een bos/schaduw tuin waar veel bijzondere bosplanten zijn te vinden. Eén van de twee vijvers, degene die in de schaduw lag, is verleden jaar gedempt en daar is nu een bijzonder “gazon”.
In de zomer bloeit er van alles in de 10 meter lange border die wordt overwelfd door een pergola, begroeid met 4 rambler rozen, de Snow Goose. De tuin is onderverdeeld op een natuurlijke manier in verschillende ruimtes zodat er een soort van ontdektuin is ontstaan waar veel te zien is voor de tuinliefhebber. We hebben ernaar gestreefd om het jaar rond iets bloeiends in de tuin te hebben.


Bij de familie Visscher komen we in een volkomen andere tuin. Ook diep, want het is praktisch dezelfde kavel als bij de buren, maar hier worden we verrast door prachtige zonnige borders vol kleur langs een groot gazon. Een heel scala aan bekende en minder bekende planten geeft alles een feestelijk tintje. Er staan minder bomen dus er is veel licht en dat komt de beplanting duidelijk ten goede.
Heel praktisch is de rand tegels tussen grasveld en border, dat maakt het maaien een stuk makkelijker. Het verschil tussen beide tuinen maakt het bezoek tot een bijzondere belevenis.

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST