Diversen

Gaat u met ons mee naar Gardenista?  zaterdag 18 mei 2019 
Aanvang: om 08.30 uur vertrekt de bus

Verzamelpunt: Carpoolplaats t.o. Mac Donalds, Enschedesestraat te Oldenzaal.
Kosten: € 25,- p.p., dit is inclusief retour per bus, entree Gardenista en lunch.
Einde: om 18.00 uur bent u weer terug in Oldenzaal.
Opgave: kan tot uiterlijk 10 mei 2019, er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Naar boven

Avondbezoek privetuin in Heek(D): woensdag 5 juni  2019  aanvang: 18.15 uur.

Verzamelpunt: Carpoolplaats t.o. Mac Donalds, Enschedesestraat te Oldenzaal.
Kosten:  leden 2,50, niet leden 5,00 euro.
Einde:    om 22.30 uur bent u weer terug in Oldenzaal.
Opgave: kan tot uiterlijk 01 mei 2019.

Ook deze zomer organiseren wij weer een avondexcursie in groepsverband naar een boeiende tuin of interessante kwekerij. De avonden zijn dan vaak al aangenaam en op niet al te grote afstand van Oldenzaal zijn genoeg mooie particuliere tuinen of kwekerijen te vinden die een bezoekje meer dan waard zijn.
Gaat u ook mee?
Deze keer gaan we naar een grote privétuin over de Duits grens in Heek (D). Hier bezoeken we Garten Elisabeth Schwietering.

 

Naar boven

Rozen in Bad Rothenfelde: zondag 16 juni 2019 Vertrek om 9.00 uur met eigen auto's

Waar:    carpoolplaats t.o. Mac Donalds, Enschedesestraat te Oldenzaal.
Kosten:  leden € 12,50,- p.p., niet leden 17,50.
Lunch:   eigen lunchpakket meebrengen.
Einde:    om 18.00 uur bent u weer terug in Oldenzaal.
Opgave: kan tot uiterlijk 01 juni 2019.

 

Naar boven

Open tuinen zondag 23 juni 2019 

Op zondag 23 juni 2019 organiseert Groei& Bloei afdeling Enschede/Losser i.s.m. afdeling Oldenzaal e.o. een Open Tuinen Zondag in en rondom Losser. Het thema is: Leven In De Tuin. Het startpunt is Restaurant De Oude Apotheek aan de Teylersstraat 4, 7591 AH, Losser. Hier kan men een plattegrond met de tuinadressen inclusief beknopte tuinbeschrijving ophalen. Dit kan tussen 10.00 en 15.00 uur. Tot 17.00 uur zijn de tuinen nog te bezoeken. De tuinenroute is uitermate geschikt om met de fiets af te leggen, maar u kunt ook de tuinen bezoeken met de auto. Parkeren kunt u dan het makkelijkst in het centrum van Losser op het Raadhuisplein 1 bij het Lossers Hoes (gemeentehuis). Dan is het nog 50 meter lopen naar het startpunt in de tuin van Restaurant De Oude Apotheek aan de Teylersstraat 4. Deelname aan deze Open Tuinen Zondag is gratis. En vooraf opgave is dus niet nodig. Restaurant De Oude Apotheek heeft speciaal voor Groei& Bloei op deze zondag een Koffie met Appeltaart in de aanbieding voor €4,50. In totaal doen er 10 (privé)-tuinen mee, van Groei & Bloei-leden maar ook van niet-leden. De te bezoeken tuinen worden aan de openbare weg middels een bord Open Tuinen aangegeven? U ziet o.a. een Rosarium, Vijvertuin, Buxustuin, Assortimentstuin, Engelse tuin, VastePlantenTuin, Hostatuin en Landgoedtuin. In sommige tuinen wordt koffie/thee of frisdrank/wijn/water aangeboden tegen een vrije gift. Deelname van de bezoekers is uiteraard op eigen risico. Groei & Bloei ziet u graag, dus reserveer zondag 23 juni alvast in uw agenda! 
Namens de Open Tuinen Commissie, Gerard Eppink.

 

Naar boven

Terugbik:

Wij waren met enkele van onze leden te gast bij onze buurvereniging, Groei & Bloei Enschede en Losser op  dinsdag 23 april in Losser.
Lezing door Harry Pierik iver 'Sneeuwklokjes, prille lente in de Verborgen Stadstuin in Zwolle'
Deze lezing ging over de vele verschillende sneeuwklokjes, en de aanleg van zijn tuinen met als kenmerk zijn oplopende tuinen waarbij je het begin en het einde niet ziet. We hebben voorbeelden gezien van lange smalle voortuinen in Amsterdam en Zwolle. In die tuinen is het de grootste uitdaging om in de winter de honden en de fietsen uit de tuin te houden. Harry lost dat goed op met stekelige struiken en veel wintergroene planten. Het was een interessante lezing. https://tuinharrypierik.nl

 

Naar boven

Terugblik: open dag in de "Dinkeltuin" 

Voor de zevende keer organiseerden we dit jaar onze Open Tuindag. Het moeilijkste is om een datum te kiezen. Je zou zeggen, wat is daar moeilijk aan. Je prikt een datum en klaar is Kees. Maar zo gemakkelijk is dat niet. We zijn zeer afhankelijk van de winter. Gaat het nog hard vriezen? Wanneer bloeien de sneeuwklokjes?

Dit jaren kozen we voor Zaterdag 23 februari………… en we hadden ontzettend veel geluk.

Strakblauwe lucht, de Sneeuwklokjes , Irisjes , Hamamelissen  en Kerstrozen stonden allemaal in volle bloei. En het werd druk. 180 bezoekers zijn er geweest, waaronder veel Groei en Bloei leden.

Elk jaar vragen we entree, en dat geld gaat naar een goed doel. Dit jaar kozen we voor de Stichting Humanitaire Hulp Syrië. We konden € 725,00 overmaken naar de stichting. Dit ook dankzij de gekweekte kerstrozen van ons helaas overleden lid Herman Bosgoed.

Het meest opvallende is dat  je de volgende dag niet kunt zien dat er iemand is geweest. Iedereen gedraagt zich rustig en er hing  zo’n vredige sfeer. Kortom, het was een fantastische dag en Cor en ik hebben enorm genoten. 

Cor en Maria van Bakel.

 

 

Naar boven

Rabobank Clubkas Campagne, bedankt voor uw steun

In 2019 deden wij mee met de Rabobank Clubkas Campagne.  De hoogte van de bijdrage die de vereniging of stichting ontvangt, werd bepaald door het aantal stemmen dat de vereniging of stichting kreeg.
Wij hebben door uw stem een bedrag gekregen van 167,70 euro mogen ontvangen.
Natuurlijk gebruiken we dit bedrag voor onze activiteiten zoals tuinen bezoeken. 

Naar boven

meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923