Open Tuin Henny en Gerrit Vlogman

Open Tuindagen: Op 4 mei, 6 juli, 3 augustus van 13.00 uur tot 17.00 uur
Open Tuinweekenden: Gemeente Bronckhorst op 1 en 2 juni, 24 en 25 augustus
Adres: - Het Eelmerink 2a, Vorden

Evenals voorgaande jaren willen wij ook nu weer tuinliefhebbers uitnodigen een kijkje te komen nemen op ons erf. Op het erf rondom de woning is 22 jaar geleden als eerste een siertuin aangelegd. Deze is qua ontwerp grotendeels hetzelfde gebleven. De plantenkeuze en manier van aanplanten verandert wel regelmatig. Zo zijn we vorig jaar begonnen met ‘slingers’ aan te brengen in de beplanting. In de afgelopen jaren hebben we wel regelmatig iets veranderd aan het verdere erf. Zo is een stukje schuur ingeleverd t.b.v. een overkapping.

We hebben, nu alweer 4 jaar geleden, van een bijna ondoordringbare strook (opslag van bramen, kornoelje, kardinaalshoed enz.) langs de wei een (bos) tuin gemaakt. D.w.z. dat onder de bomen die zijn blijven staan heesters zijn aangeplant. Voor de siertuin ligt een weitje waar het paard en de pony van onze kinderen, die ook onze buren zijn, grazen. De grote moestuin is dit jaar ten dele prijs gegeven aan het grasveld. Tussen het huis en het kleine poeltje staat een, volgens een fruitbomenkenner meer dan 100 jaar oude juttepeer. Een walnotenboom zorgt voor schaduw op het grasveld.

Ter gelegenheid van de geboorte van onze 4 kleinzoons zijn een Liriodendron, een rode beuk (in het weitje) een kweepeer en een mispel ( op het grasveld) geplant. Uitgangspunt van de siertuin is een vijftal zichtlijnen. Grindpaden scheiden de vakken met planten en de tuin is omsloten door een beukenhaag. Binnen de tuin staan een dubbeltjesboom en een sneeuwklokjesboom. Buiten de tuin zijn drie krentenbomenen aansluitend aan de parkeerplaats staan o.a. 2 kastanjebomen.

De entree is vrij, er is koffie en thee en de bezoekers kunnen wenskaarten kopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan Hospice Zutphen waar Henny en Gerrit vrijwilligerswerk doen.

De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
voor t eerst parkieten aan mn plant