Bekijk online
Afdeling  Gouda
Nieuwsbrief

NieuwsFLITS 7 - 23 mei 2019

Excursie Museum en kruidentuin Veldzicht in Noordwijk en Emely's tuin in Oude Ade op 8 juni a.s.

Tijdens deze dagexcursie bezoeken we Opens external link in new windowStreekmuseum Veldzicht, gevestigd in een voormalige boerderij in Noordwijk-Binnen. Er is ook een kruidenpluktuin aangelegd met voornamelijk kruiden voor in de keuken. Wij krijgen een rondleiding in het museum en in de kruidentuin waar we kruiden voor onze lunchbroodjes en voor thuis kunnen plukken. 

Na de lunch bezoeken we Opens external link in new windowEmely’s Tuin in Oud Ade.  Er is ook een kwekerijtje waar plantjes gekocht kunnen worden. 

Alle info over deze dagexcusie vindt u Opens internal link in new windowhier.

Aanmelden is mogelijk tot 1 juni 2019.

Open Tuinen Dag Gouda - 15 juni 2019

In samenwerking met de Initiates file downloadtuinambassadeurs, IVN en KNNV bieden wij als Groei & Bloei op zaterdag 15 juni een groene route door Gouda aan en bekijken onder leiding van IVN gidsen het openbaar groen langs de route, zoals het Joods Monument en tuin en enkele particuliere stadstuinen aan de Nieuwe Haven en het Regentesseplantsoen.

De 1e wandeling begint om 11.00 uur. Wij verzamelen bij de Chocoladefabriek bij Klein Amerika waar iedereen de fiets of de auto kan parkeren.

De 2e wandeling begint om 14.00 uur.

Op het einde van iedere wandeling komen we langs de Zeugstraat waar we nog een laatste tuin bekijken. Hier kunt u weer teruggaan naar Parkeerterrein Klein Amerika of aan de Zeugstraat een kopje koffie drinken.De wandelingen duren ongeveer 2 uur en zijn gratis. U hoeft zich van te voren niet aan te melden maar wij vragen of u 5-10 minuten van de voren bij de Chocoladefabriek aanwezig kunt zijn.

Alle info vindt u op de Opens internal link in new windowwebsite.

2-daagse excursie naar tuinen en kwekerijen in Friesland - 2 en 3 augustus 2019

Tijdens een 2-daagse excursie gaan we diverse mooie locaties in Friesland bewonderen. We beginnen bij deOpens external link in new window Oevertuin in De Blesse; daarna volgt een bezoek met lunch in de cottagetuin van Opens external link in new window’t Bokkehuske in Jubbega. We sluiten de eerste dag af met een bezoek aan Opens external link in new window(zorg)kwekerij Passiflora in Drachten. 

In het hotel wacht ons een heerlijk diner en een hopelijk goede nachtrust. Na het ontbijt gaan we door naar Opens external link in new windowkwekerij Kabbes in Suameer, gevolgd door een rondleiding over het landgoed van Opens external link in new windowStania State, waar ook de lunch wordt genuttigd. Onze reis gaat door naar de Opens external link in new windowJakobstuin in Jistrum en we sluiten af met een bezoek aan de Opens external link in new windowtuin van Heikie Hoeksma in Harkema.

Aanmelden is mogelijk tot 16 juni 2019.

Alle informatie vindt u in de Opens internal link in current windowAgenda op de website.

Informatie