Activiteiten & Actueel

14 t/m 22 september Bloemsierkunst in kasteel Groeneveld

Van 14 tot en met 22 september 2019 verandert Kasteel Groeneveld in Baarn in een bloemenparadijs met de vermaarde expositie Bloemkunst 2019. In alle stijlkamers, maar ook buiten op het rondeel en in de tuin presenteren de beste bloemarrangeurs van Nederland unieke florale kunstwerken. 
Uniek
Acht dagen lang staat Kasteel Groeneveld in het teken van bloemkunst van internationale allure. Zowel binnen als buiten is er veel te genieten en inspiratie op te doen. Imposante en verfijnde kunstwerken waarin meer dan 30.000 bloemen en planten gebruikt  worden, geven elke stijlkamer een eigen cachet. Ook buiten op het rondeel en in de tuin zijn verrassende kunstwerken te vinden. En als kers op de taart, fruit en eetbare bloemen in de historische keuken.
Geur en kleur!


Bloemkunst 2019 staat onder de artistieke leiding van Koos Zuidgeest. Hij wist dit jaar toparrangeurs als Hans Zijlstra, Marlies Schouten, Wendy Speelberg, Ben Clevers, Inge Quint, Tiffany van Lenten, Chris Leichtenberg, Marcel en Christien van der Haar, Miranda ter Voorde, Dini Holtrop, Miranda van Zonsbeek, Stephanie van Erven, Wendy van de Berg, Fred Zuidgeest, Max van de Sluis en Frist van Driesen aan zich te binden. Zij hebben hun overvolle mondiale agenda vrijgemaakt voor dit unieke evenement. Aan hen de taak om florale presentaties te maken die nog lang herinnerd zullen worden. 
Een enorme diversiteit aan bloemen zal de zalen kleuren en geuren. De bloemen die dit jaar verwerkt worden zijn Anthurium, Bladobjecten, Chryant, Lisanthus (Camapanula), de witte Avalancheroos, Gerbera’s, de Troschrysant, Gloriosa, Amaryllis, de Zonnebloem, Freesia, Celosia, Zomerbloemen en Herfstasters. 
Tentoonstelling in tentoonstellingTijdens Bloemkunst 2019 zijn diverse tentoonstellingen, waaronder ‘Vier seizoenen impressies’ (foto’s & muziek) en Mirjam Abraas (grafiettekeningen) ingepast in de bloemexpositie.
Voor kinderen van 8 tot 11 jaar is er een speurtocht om alle hoeken en gaten van het kasteel te ontdekken. Dat kan zowel binnen als buiten. Kinderen van 2 tot 6 jaar zijn welkom op de speelzolder van Kasteel Groeneveld. Onder leiding van Ben de Boomwachter is er een leuke zoektocht naar bijzondere bomen in het park (extra kosten: € 2,00 per deelnemer). 

Praktisch
Locatie: Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn
Openingstijden: van zaterdag 15 t/m zondag 23 september van 11.00-17.00 uur.
Toegangsprijs: volwassenen € 12,50, kinderen (t/m 12 jaar) € 7,50. Tot en met 13 september kunt u kaarten met vroegboekkorting bestellen. Ga daarvoor naar: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/utrechtse-heuvelrug/expositie-bloemkunst-op-kasteel-groeneveld. 

Kijk voor (groeps)voordeelacties op www.kasteelgroeneveld.nl. Elke zaterdag en zondag zijn er om 12.00 en 14.30 uur rondleidingen in Kasteel Groeneveld. Een gids vertelt over de historie en de lopende tentoonstellingen.

Naar boven