Activiteiten & Actueel

De Fleurbringer juli-sept 2019

Voorwoord

De Fleurbringer die u nu onder ogen hebt is alweer de zomereditie. Het verschijnen van de zomereditie houdt nog niet automatisch in dat het lekker zomerweer is. Het wil tot aan het moment van schrijven van dit artikel namelijk nog niet echt zomeren. De maand mei was te droog en te koud, tot half juni sterk wisselend met gelukkig wel redelijk wat neerslag. De natuur en de tuinen waren best aan water toe. Dat kwam dus en niet met felle stortbuien en hagel zoals elders in Nederland. De tuinen staan er mooi frisgroen bij. Het gros van de vaste planten zit tegen het begin van de bloei aan. Laten we voor onze tuinen hopen dat de zomer in de komende maanden niet gaat lijken op die van vorig jaar.

De Groei & Bloei Nationale Tuinweek eindigt altijd met het Open Tuinen Weekend, dat was op 15 en 16 juni. Meer dan 1000 tuineigenaren zetten dan hun tuinhekjes open voor het publiek. U hebt dus veel mogelijkheden gehad om van siertuinen te genieten.

Er zijn de komende maanden nog veel meer mogelijkheden om heerlijk op uw gemak bij anderen de kunst van het tuinieren af te kijken. Bij de Friese afdelingen van Groei en Bloei, maar ook in heel Groningen en in heel Drenthe zijn in veel weekenden tuinen geopend. Als u een tuinbezoek eens combineert met een bezoek aan een lokale kweker wordt het altijd een geslaagde dag.

meer

 

Initiates file download klik Initiates file downloadhier voor De Fleurbringer editie juli augustus september 2019

 

klik hier voor het jaarprogramma 2018 - 2019

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST