Activiteiten & Actueel

Groenbericht juli- augustus afd. Den Haag

AFDELING DEN HAAG

Secretariaat en Ledenadministratie: Groot Hertoginnelaan11 2517 EA 070-365 44 45 email: info@denhaag.groei.nl website: www.denhaag.groei.nl


Dag van de Roos in het Westbroekpark.

Op zaterdag 13 juli van 10.00 – 16.00 uur is in het Rosarium van het Westbroekpark de traditionele “Dag van de Roos”. Die dag wordt in het park de 59e editie van het Internationale Rozenconcours gehouden en voor het eerst wordt dat georganiseerd samen met het publieksevenement “de Dag van de Roos”.  Het publiek kan, met een app, voor de publieksprijs de mooiste roos uit het park kiezen. Nog meer dan andere jaren heerst er dan in het park de sfeer van een Engelse fair.

Er zijn kramen van de diverse groene verenigingen, de Rozenvereniging en een verkoopstand met de prachtige rozen van Belle Epoque. En natuurlijk zijn er voor het terras bij de vijver, drankjes en versnaperingen en activiteiten voor kinderen.

Uiteraard is ook uw eigen Groei & Bloei aanwezig met een uitgebreide plantenaanbod en een doorlopende demonstratie corsages maken voor op de hoeden of de jurken van de dames. Deze corsages zijn natuurlijk te koop.

Herman Poelsma zal als plantendokter alle groene vragen beantwoorden.

Neem als u de ruilbeurs bezoekt verpakkingsmateriaal mee en als u planten binnenbrengt, zorg er dan voor dat de plantjes geworteld en opgepot zijn anders zijn ze in de buitenlucht direct slap. Vergeet niet naam, kleur en hoogte te vermelden.

Neem om parkeerproblemen te voorkomen het openbaar vervoer, (in die omgeving is het overal betaald parkeren) bus 21/ tram 9 halte Nieuwe Parklaan.

Groen & Doen bij Groei&Bloei

1. Groenochtenden

Er is in juli geen ruilbeurs op de Stadskwekerij, u kunt ons vinden op 13 juli in het Rosarium van het Westbroekpark.

Zaterdag 17 augustus is er weer de maandelijkse plantenruilbeurs op de Stadskwekerij, Kwekerijweg 8a (toegang via de Badhuisweg) open van 9.45 tot 11.45 uur. Graag de planten voor 10.15 uur binnenbrengen en liefst met de naam en de kleur erbij.

Om 10.45 uur hebben we Halsema Hoveniers bereid gevonden om te komen vertellen hoe we door slim gebruik van bodembedekkers een onderhoudsarme tuin kunnen creëren.

Gelukkig zijn we de tijd voorbij dat we bij “onderhoudsarm” alleen dachten aan tegels en potten. Maar we willen ook niet meer terug naar “grasveldje en bordertje”. Paul Halsema zal ons kunnen helpen met tips voor die moderne tuin met weinig onderhoud.

Augustus is een goed moment om de tuin door te lopen en te kijken of er planten zijn die al in het zaad zijn. Wij willen graag zaad hebben voor de ruilbeurzen in het voorjaar. U hoeft het echt niet in porties te verdelen, gewoon in een enveloppe of potje, maar wel gedroogd en geschoond, dus niet een zak vol papaverbollen! Hoe meer mensen zaad binnen brengen, hoe uitgebreider ons assortiment is! Inleveren op de ruilbeurzen. Inl. Anne Kingma, tel 06-50671633,

e-mail: a.kingma@kingmamail.nl

2. Bloemschikken

Bloemschikken september 2019

Dinsdagavond 17 september, aanvang 20.00 uur  Kantine Stadskwekerij,  Nazomerschikking o.l.v. Lia Ruis.

 Nadere gegevens en kosten volgen in ons groenbericht van september/oktober, of zo vlug als mogelijk is op de website: www.denhaag.groei.nl onder het kopje activiteiten & actueel.

Maar u kunt zich al vast aanmelden. Voorlopig graag zowel bij Liesbeth Verster, tel: 323 35 06 of e-mail: liesbeth.verster@ziggo.nl als bij Anne Kingma a.kingma@kingmamail.nl.

 

Betalingen vooraf op betaalrekening NL41INGB0003428311 t.n.v. KMTP afd. Den Haag o.v.v. nazomer . Op de bankoverschrijving graag ook uw eigen naam vermelden. Neem zelf een mes en schaar mee en een draadtang.

EXCURSIES

Excursie naar Midden Brabant op 22 augustus 2019

Deze excursie brengt ons naar midden-Brabant waar we 3 tuinen gaan bekijken en vervolgens een bezoek brengen aan de kwekerij van Yvonne Zeelenberg in Dongen. Alle tuinen en de kwekerij liggen vlak bij elkaar, zodat we tussendoor weinig tijd kwijt zijn.

We beginnen in De Tuynkamer in ‘s-Gravenmoer een tuin van 2700 m2, waar we na de koffie/thee en iets lekkers een uitleg krijgen over het ontstaan en de inrichting van de tuin en daarna een rondleiding.

Vervolgens gaan we naar Kaatsheuvel, naar de tuin De Dijkgaerd, een tuin van 6200 m2. We gebruiken daar de lunch, gezellig aan een aantal lange tafels op het overdekte terras met uitzicht op de vijver. En natuurlijk krijgen we ook een rondleiding door de tuin.

Tuin nr. 3 is het Hof ’t Einde in Loon op Zand, een tuin van 5000 m2. Een natuurlijk ogend geheel met vloeiende lijnen, een mooie wandeltuin met veel afwisseling, waarvan een heerlijke rust uitgaat. Tegenover de tuin lopen op het weiland Alpaca’s. Wie wil kan deze leuke dieren een bezoekje brengen.

Tot slot gaan we naar Dongen. Yvonne Zeelenberg heeft daar sinds ze met haar kwekerij weg moest van Sion, Rijswijk, weer een prachtige kwekerij. Het werd hoog tijd dat de Haagse afdeling van Groei&Bloei, die zulke goede contacten met haar heeft, daar eens een bezoek bracht.

We hopen rond 18.00 uur weer terug te zijn in Den Haag.

We vertrekken om 9.00 uur vanaf het Centraal Station bij de halte van de internationale bussen op de Schedeldoekshaven (deze straat loopt naast en evenwijdig aan het hoger gelegen Prins Bernhardviaduct).

De kosten zijn € 45,- voor leden en

€ 55,-voor niet-leden. Dit is incl. entrees van de tuinen, koffie/thee, lunch en fooi voor de buschauffeur. U kunt het bedrag overmaken op de ING rekening NL42INGB 0003 428311 t.n.v. KMPT afd. Den Haag o.v.v. Brabant. Op de bankoverschrijving graag ook uw eigen naam vermeden.

Aanmelden t/m 13 augustus bij Sara de Cock tel. 070 3281478/mail senp.decock@planet.nl. of bij Ria Smits tel. 070-3683966/ mail: hmsmitsdebruin@hotmail.com. Hierbij graag uw adres en telefoonnummer vermelden en of u wel of geen lid bent.

Alleen op 22 augustus zijn de mobiele nummers 06-51466545 (Nelly Vink) en 06-12518021 (Liesbeth Hazekamp) bereikbaar. De excursie gaat door bij een minimum deelname van 25 personen. Uw betaling, nadat u zich hebt aangemeld, geeft recht op deelname. Bij niet doorgaan van de excursie krijgt u hiervan uiterlijk 8 dagen voor het vertrek bericht en wordt het hele bedrag teruggestort. Indien u zelf de excursie annuleert tot 8 dagen voor vertrek ontvangt u uw geld terug minus € 12,50 administratiekosten, maar bij annulering binnen 8 dagen voor vertrek vindt geen terugbetaling plaats.

vooraankondiging

Prijsuitreiking voortuinkeuringen

Op donderdag 19 september om 20.00 uur zullen weer de prijzen worden uitgereikt van de voortuinkeuringen van dit jaar. We zijn daarvoor te gast in de grote zaal van zorgcentrum “Duinhage”, De Savornin Lohmanlaan 202 in Den Haag. Door 15 wijken, verdeeld over de gehele stad, zijn de keurders op pad gegaan en het resultaat laten wij die avond zien.

Voor de pauze zal Fransje van Dorp, redacteur van Groei&Bloei, de hoofdprijzen uitreiken.

Na de pauze volgt de uitreiking van de verschillende wijkprijzen. Alle prijswinnaars krijgen tijdig bericht. De keurders en de sponsors ontvangen een persoonlijke uitnodiging, maar ook alle andere leden zijn van harte welkom.

Ook dit jaar zijn er v.a. 19.30 uur en in de pauze bijzondere bloembollen te koop.

Duinhage is per openbaar vervoer te bereiken met Randstadlijn 3 en de buslijnen 23 en 24.

Kijk ook op de website www.denhaag.groei.nl

Meld u daar aan voor de nieuwsbrief.

.

 

Wilt u het groenbericht liever digitaal dan per post ontvangen?

Spaar papier en portokosten en meld u aan bij info@denhaag.groei.nl

meer

 

 

 

23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant