Activiteiten & Actueel

Groenochtend 17 augutus

Groenochtend

Er is in juli geen ruilbeurs op de Stadskwekerij, u kunt ons vinden op 13 juli in het Rosarium van het Westbroekpark.

Zaterdag 17 augustus is er weer de maandelijkse plantenruilbeurs op de Stadskwekerij, Kwekerijweg 8a (toegang via de Badhuisweg) open van 9.45 tot 11.45 uur. Graag de planten voor 10.15 uur binnenbrengen en liefst met de naam en de kleur erbij.

Om 10.45 uur hebben we Halsema Hoveniers bereid gevonden om te komen vertellen hoe we door slim gebruik van bodembedekkers een onderhoudsarme tuin kunnen creëren.

Gelukkig zijn we de tijd voorbij dat we bij “onderhoudsarm” alleen dachten aan tegels en potten. Maar we willen ook niet meer terug naar “grasveldje en bordertje”. Paul Halsema zal ons kunnen helpen met tips voor die moderne tuin met weinig onderhoud.

Augustus is een goed moment om de tuin door te lopen en te kijken of er planten zijn die al in het zaad zijn. Wij willen graag zaad hebben voor de ruilbeurzen in het voorjaar. U hoeft het echt niet in porties te verdelen, gewoon in een enveloppe of potje, maar wel gedroogd en geschoond, dus niet een zak vol papaverbollen! Hoe meer mensen zaad binnen brengen, hoe uitgebreider ons assortiment is! Inleveren op de ruilbeurzen. Inl. Anne Kingma, tel 06-50671633,

e-mail: a.kingma@kingmamail.nl

meer

 

 

 

16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915
13
Aug
Beter met planten - Blik op de Tuin no. 914