Dagtocht Brabant 22-8-2019

EXCURSIE

Excursie naar Midden Brabant op 22 augustus 2019

Deze excursie brengt ons naar midden-Brabant waar we 3 tuinen gaan bekijken en vervolgens een bezoek brengen aan de kwekerij van Yvonne Zeelenberg in Dongen. Alle tuinen en de kwekerij liggen vlak bij elkaar, zodat we tussendoor weinig tijd kwijt zijn.

We beginnen in De Tuynkamer in ‘s-Gravenmoer een tuin van 2700 m2, waar we na de koffie/thee en iets lekkers een uitleg krijgen over het ontstaan en de inrichting van de tuin en daarna een rondleiding.

Vervolgens gaan we naar Kaatsheuvel, naar de tuin De Dijkgaerd, een tuin van 6200 m2. We gebruiken daar de lunch, gezellig aan een aantal lange tafels op het overdekte terras met uitzicht op de vijver. En natuurlijk krijgen we ook een rondleiding door de tuin.

Tuin nr. 3 is het Hof ’t Einde in Loon op Zand, een tuin van 5000 m2. Een natuurlijk ogend geheel met vloeiende lijnen, een mooie wandeltuin met veel afwisseling, waarvan een heerlijke rust uitgaat. Tegenover de tuin lopen op het weiland Alpaca’s. Wie wil kan deze leuke dieren een bezoekje brengen.

Tot slot gaan we naar Dongen. Yvonne Zeelenberg heeft daar sinds ze met haar kwekerij weg moest van Sion, Rijswijk, weer een prachtige kwekerij. Het werd hoog tijd dat de Haagse afdeling van Groei&Bloei, die zulke goede contacten met haar heeft, daar eens een bezoek bracht.

We hopen rond 18.00 uur weer terug te zijn in Den Haag.

We vertrekken om 9.00 uur vanaf het Centraal Station bij de halte van de internationale bussen op de Schedeldoekshaven (deze straat loopt naast en evenwijdig aan het hoger gelegen Prins Bernhardviaduct).

De kosten zijn € 45,- voor leden en € 55,-voor niet-leden. Dit is incl. entrees van de tuinen, koffie/thee, lunch en fooi voor de buschauffeur. U kunt het bedrag overmaken op de ING rekening NL42INGB 0003 428311 t.n.v. KMPT afd. Den Haag o.v.v. Brabant. Op de bankoverschrijving graag ook uw eigen naam vermeden.

Aanmelden t/m 13 augustus bij Sara de Cock tel. 070 3281478/mail senp.decock@planet.nl. of bij Ria Smits tel. 070-3683966/ mail: hmsmitsdebruin@hotmail.com. Hierbij graag uw adres en telefoonnummer vermelden en of u wel of geen lid bent.

Alleen op 22 augustus zijn de mobiele nummers 06-51466545 (Nelly Vink) en 06-12518021 (Liesbeth Hazekamp) bereikbaar. De excursie gaat door bij een minimum deelname van 25 personen. Uw betaling, nadat u zich hebt aangemeld, geeft recht op deelname. Bij niet doorgaan van de excursie krijgt u hiervan uiterlijk 8 dagen voor het vertrek bericht en wordt het hele bedrag teruggestort. Indien u zelf de excursie annuleert tot 8 dagen voor vertrek ontvangt u uw geld terug minus € 12,50 administratiekosten, maar bij annulering binnen 8 dagen voor vertrek vindt geen terugbetaling plaats.

Bloemendingetjes
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915