Info

Ook dit jaar organiseert uw Groei & Bloei-afdeling weer een avondexcursie in groepsverband naar een boeiende tuin of interessante kwekerij. De avonden zijn dan vaak al aangenaam en op niet al te grote afstand van Oldenzaal zijn genoeg mooie (particuliere) tuinen of kwekerijen te vinden die een bezoekje meer dan waard zijn. Gaat u ook mee?

Deze keer gaan we naar een grote privétuin aan de rand van de wijk Stroom Esch te Borne.  Hier wonen Leen Smits en Janny Huiskes. Het perceel met een oppervlakte van 1200 m2 heeft een formele voortuin die wordt gedomineerd door twee Liriodendrons. De beplanting rondom de taxushagen en beukenblokken voor het huis is deels diagonaal gespiegeld met vaste planten in pasteltinten. Via een hostalaantje langs het huis komen we in de achtertuin. Daar zien we de ronde vormen terugkomen in een groot gazon met borders rondom. Via de voordeur, de woonkamer en de tuindeuren aan de achterkant ligt een lange zichtlijn naar het achterliggende Twentse landschap. In 2011 troffen de eigenaren een tuin aan met metershoge klimop, brandnetels, meidoorns, vlier, eiken en elzen. Op een enkeling na zijn deze allen verwijderd. De borders zijn opnieuw op kleur aangeplant met een grote verscheidenheid aan vaste planten zodat er het hele jaar rond wel iets bloeit. Voor verdere structuur zorgen enkele bijzondere bomen zoals een varenbeuk, een katsoera, een parrotia, een zuileik en een doodsbeenderenboom. Links in de tuin ligt een vijver met terras en groeit leifruit langs de zuidmuur. Rechts in de tuin ligt een terras met druiven aan de schutting. Helemaal achterin de tuin ligt een witte border. Kortom, teveel om op te noemen. Het wordt dus een gezellige avond exclusief voor onze Groei & Bloei-leden, want u krijgt ook een glaasje wijn met hartige taart aangeboden, zodat we alle indrukken nog even de revue kunnen laten passeren. Kijkt u ook graag eens achter andermans tuinhek, geef u dan wel even van te voren op! Groei & Bloei ziet u graag, gaat u ook mee?

Datum: woensdag 21 augustus 2019.
Vertrek: 18.30 uur vanaf de carpoolplaats t.o. Mac Donalds te Oldenzaal.
Vervoer: met eigen auto’s (zo veel mogelijk carpoolen; chauffeurs krijgen routebeschrijving) Kosten: leden betalen € 3,00 per persoon; niet-leden € 5,- (dit is incl. rondleiding en wijn met hartige taart; dit bedrag graag contant en gepast betalen bij vertrek)
Carpoolkosten: € 1,- per persoon, te betalen aan de chauffeur bij vertrek.
Einde: ± 22.30 uur bent u terug in Oldenzaal.
Deelname: alléén mogelijk door zich vooraf op te geven bij Gerard Eppink via onze website    www.oldenzaal.groei.nl        Dit kan tot uiterlijk 10 augustus 2019.

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919