Activiteiten & Actueel

Jan wint Zilver!

De tuin "Jan Wilde een Tuin" aan de ontsluitingsweg in Westerlee, ons allemaal wel bekend, heeft zilver gewonnen bij de verkiezing van de Beste levende tuin.

Jan Steenweg van Jan Wilde een Tuin  is lid van onze vereniging. We zijn trots dat deze bijzondere natuurlijke tuin in onze regio is.  De tuin is 8000 m2 groot waar de natuur zijn gang mag gaan. Veel natuur is er te vinden. Deze gevarieerde, kleurrijke tuin biedt ruimte aan een bostuin met schaduwplanten, een elfenbos met veel soorten elfenbloemen (epimediums), een uitbundige siertuin vol kleur, een natuurlijke vijver en een kruidentuin. Er wordt op een natuurlijke wijze getuinierd (geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest).

Voor de verkiezing waren er vijf punten van groot belang. Nl

•    Bodem: 

De bodem is de basis van elke levende tuin. Bacteriën, schimmels, insecten en regenwormen in de grond zorgen dat de voedingsstoffen binnen het bereik van de planten komen.
•    Dieren: 
Zonder dieren geen levende tuin. Heb je ruimte en planten voor vogels, vlinders, kikkers, egels en insecten?
•    Energie:
Omdat planten water verdampen, verkoelen ze de omgeving. Heb je bomen, een groen dak, 
ledverlichting of geen verlichting? Werk je zonder energieslurpende apparaten?
•    Voedsel:
Je eigen eten kweken kan in je levende tuin, op het dak, gevel of balkon. Bovendien is een levende tuin ook een essentiële voedingsbron voor dieren, egels, vogels, vlinders, bijen en andere insecten.
•    Water:
Benut water ten gunste van de natuur en jezelf. Water in de tuin zorgt voor vogels, libellen en vlinders. Bespaar water …

Jan wilde een Tuin scoorde hoog op deze vijf punten en werd tweede.

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915