Diversen

Lezing over biologisch katoen

In het kader van het thema duurzaamheid, dat bij Groei&Bloei hoog in het vaandel staat, hadden wij op 23 januari twee bevlogen ondernemers, José en Hein Voss, te gast, die ons in woord en beeld vertelden waarom en hoe zij zich “bekeerd” hadden tot de biologisch geteelde katoen.

Als je hoort dat de katoenteelt 2½ % van alle landbouwgrond beslaat en dat daar 20 % (!) van al het wereldwijd gebruikte landbouwgif terecht komt, is het volkomen duidelijk dat dit op den duur een heilloze weg is. En dit nog los van al het persoonlijk leed dat door onkundig gebruik van het gif wordt veroorzaakt. Daarnaast blijkt biologisch geteelde katoen veel minder water nodig te hebben dan bij de reguliere verbouw.

Hein vertelde enthousiast over hun bezoeken aan boerencoöperaties in India, het hele productieproces onder het fair–trade label en natuurlijk over de katoenplant met zijn prachtige bloemen en zaaddozen.

Uiteindelijk zal de biokatoen zelfs economischer zijn dan de conventionele, vanwege de besparing op zoveel bestrijdingsmiddelen. Voorwaarde is dat naast dit dappere pioniersbedrijf Re-5 ook bij grote ketens de knop omgaat.

Het was een geslaagde en leerzame avond.

Meer foto's, die tijdens deze ledenavond gemaakt zijn, vindt u Opens external link in new windowin het fotoalbum.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915