Diversen

Terugblik: de beleving van kleur

Lezing door Martje van den Bosch

Op een filosofische wijze liet Martje ons kennismaken met de invloed van ons kijken naar de wereld; dus ook naar de tuin. Ons waarnemen is selectief. We zien zoveel om ons heen dat we zelf een selectie maken. Die selectie wordt o.a. bepaald op grond van zaken waar we zelf mee bezig zijn. Ook je stemming bepaalt hoe je de wereld ziet. Daarom is de waarneming van een tuin voor iedereen verschillend. Ook de beleving van de tuin wordt ook bepaald door wat je mooi vindt.

Kleurvoorkeuren zijn ook erg persoonlijk. Een aantal factoren bepalen dat ook: denk aan leeftijd, geslacht, cultuur, mode, persoonlijkheidstypes: introvert (blauw / groen) en extravert (oranje / rood).

Aan de hand van foto’s die gemaakt zijn in haar tuin: de tuinen van Demen (vlakbij Oss) vertelde ze op zeer inspirerende wijze over haar ervaringen en de reacties van de vele bezoekers in haar tuin. De Tuinen in Demen zijn vanaf 31 mei tot en met 13 september te bezoeken. Elke donderdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De tuin bestaat uit zestien verschillende tuinen. Zeker het bezoeken waard. Misschien een idee om het met elkaar te doen.
Contactgegevens: 
    De Tuinen in Demen
    Kleine Poelstraat 13 
    5371KM  Demen. 
    Tel: 0486-413442
    www.detuinenindemen.nl    

Kortom het was een boeiende avond waarin ervaring en haar filosofische achtergrond op een leuke manier met elkaar verweven waren. 

Martje verkocht ook haar boek: “de beleving van kleur in de tuin”. Voor € 15,- een geweldig leuk boek waarin je alles nog eens op je gemak kunt lezen. Ook te koop bij de boekwinkels en in haar tuin.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915