Glazen kerstversiering

Wat was het gisteren een mooie Kerstavond bij Groei&Bloei IJsselstein!

Ruim 40 enthousiaste leden en gasten waren naar het Fulcotheater in IJsselstein gekomen.

De grote zaal was mooi versierd met kerstgroen en lichtjes, er klonk kerstmuziek en er was koffie en thee met een kerstkransje als warm welkom.

Koos Egtberts heeft ons een prachtige en boeiende presentatie gegeven over “glazen kerstballen”. Interessant om te horen en te zien hoe en waar ze gemaakt werden. In huiskamers of kleine werkplaatsen werkten mannen, vrouwen en kinderen onder vaak erbarmelijke en gevaarlijke omstandigheden aan dat mooie, magische eindproduct: de kerstbal.

Vooral de afbeeldingen van kerstballen en kerstornamenten, die we ons herinnerden van vroeger, riepen oh’s en ah’s op. Alle aanwezigen herkenden de kerstbal met de deuk, het vogeltje of het trompetje.

Koos vertelde ons dat je aan kerstballen ook de trends door de jaren heen kunt zien. Als voorbeeld liet hij afbeeldingen zien van kerstballen in de vorm van: een raket, een vliegtuig, een ruimtevaarder, een blikje cola en zelf een mobiele telefoon.

We hebben genoten van de presentatie van Koos. Wat fijn dat hij zijn kennis en passie met ons heeft willen delen.

In de pauze was er heerlijke warme glühwein. Daarna was er tijd om gezellig met elkaar na te praten.

Na afloop deelden Truus en Tineke aan iedereen een eigengemaakte, originele Kerst- en Nieuwjaarswens uit. Op de kaart staan alle activiteiten van Groei&Bloei in 2011 vermeld, en dat zijn er heel wat!

Meer foto's van deze avond ziet u in het Opens external link in new windowfotoalbum.

Namens alle bestuursleden wens ik u fijne Kerstdagen en een Bloeiend Nieuwjaar. Ook in 2012 bent u van harte welkom bij Groei&Bloei IJsselstein.

Bloemendingetjes
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915