Kerstavond – 10 december 2014

Voor onze Kerstavond kwamen leden en niet-leden naar de sfeervol versierde Overtoomzaal van het Fulcotheater. Er speelde kerstmuziek en onderwijl kon men genieten van koffie of thee met een kerstkransje.

Lotte van Brenk - onze styliste van kerst vorig jaar en van de bloemschikworkshops – was met een stagiaire aanwezig om ons te laten zien hoe een guirlande te binden op een draad. De stagiaire deed het werk en Lotte maakte ons wegwijs in de te volgen techniek. Het resultaat:  een schitterende guirlande voor schouw of deur.

Tijdens de pauze werd er glühwein geschonken met een zoutje op de tafels. Ook werden er loten verkocht. De aanwezigen maakten van deze gelegenheid gebruik om het bloemwerk van dichtbij te bekijken.

Na de pauze werden twee kegelvormen bekleed en op de platte kant voorzien van een bloemwerk. Met uitleg hoe dit hangend te bevestigen aan de guirlande. Als afsluiting werden de guirlande en de twee kegelvormen verloot. Lotte verrichte de trekking en twee zeer gelukkige leden keerden huiswaarts. Als derde werd een mini helleborus verloot uit de collectie van Lotte.

Bij het afscheid kreeg iedereen een mooi ingepakt cadeautje, bestaande uit een boodschappentas met opdruk van Laura Ashley met een kerstwens.

Het bestuur wenst de leden die er deze avond niet bij konden zijn gezellige feestdagen en graag tot ziens in 2015.

Meer foto’s, die tijdens de ledenavond gemaakt zijn, vindt u Opens external link in new windowin het fotoalbum.

Het begin
Tuinieren op een balkon, op 10 hoog