Wat een geweldige Kerstavond!

Op woensdag 12 december hadden we een zeer speciale laatste avond van dit kalenderjaar in het Fulco.. De Overtoomzaal was sfeervol verlicht met kerstgroen en lichtjes en op de achtergrond was kerstmuziek. Bij binnenkomst was er voor iedereen koffie/thee met een kerstkransje van de echte bakker. We werden verrast met een enorme opkomst van 60 leden!!

De meester bloemschikster Anneke Schilperoord heeft ons laten genieten van haar inspirerende kerststukken. Ze heeft voor ons zeer speciale kerststukken gemaakt. Niet de gebruikelijke met oase maar twee robuuste stukken: één horizontaal tafelstuk en één parallel verticaal gebonden boeket.

Voor de pauze liet Anneke ons zien hoe we een tafelstuk konden maken met behulp van o.a.: gedroogd seringenhout, Pinus en Ilex. Anneke houdt van puur. Het resultaat was prachtig.

In de pauze werd er glühwein geschonken en kon men het tafelstuk van dichtbij bewonderen. Ook werden er lootjes verkocht. Na afloop werden het tafelstuk en het boeket verloot. Twee gelukkige mensen mochten de stukken meenemen!

Na de pauze heeft Anneke voorgedaan hoe je een verticaal gebonden boeket kunt maken. Het laatste stuk kostte Anneke erg veel kracht bij het vasthouden van de schikking. Maar de zaal reageerde zo enthousiast dat het haar enorm veel voldoening gaf.

Anneke heeft speciaal voor u nog een beschrijving gemaakt hoe u deze stukken kunt maken. Klik op Opens internal link in current windowTafelschikking als u deze beschrijving wilt nalezen. Klik op Opens internal link in current windowVerticaal boeket om de andere beschrijving te lezen. Wie weet staat bij u dit jaar zo'n mooi stuk op uw kersttafel.

Truus Peerdeman, onze voorzitter, is een ster in het vinden van leuke kerstattenties!!! Dit jaar kreeg iedere aanwezige bij het naar huis gaan een glazen kerstengel en natuurlijk de beste wensen, ook voor de leden die er op 12 december niet bij konden zijn, voor hele fijne feestdagen.

Graag tot ziens in 2013 bij Groei&Bloei IJsselstein.

Opens external link in new windowKlik hier als u meer foto's van deze avond wilt bekijken.

Het begin
Tuinieren op een balkon, op 10 hoog