Terugblik Ledenvergadering en de lezing de eetbare tuin

Tijdens de A.L.V. hebben we afscheid genomen van ons bestuurslid Ine Voormolen. Na 10 jaar heeft Ine aangegeven te willen stoppen met het werk voor G&B. Ine haar taak was de post, contacten met adverteerders, de Tuinwijzer en de open tuinen. Wij hebben voor Ine een onderscheiding aangevraagd en die heeft ze ook gekregen. We mochten haar een zilveren insigne met een robijn en een oorkonde overhandigen namens het landelijk bureau in Zoetermeer. Bovendien hadden we een fotoboek gemaakt voor haar met een verslag van een aantal activiteiten van de afgelopen 10 jaar.

Lezing: De eetbare tuin
Daarna hadden we een lezing over de eetbare tuin van Cor van Gelderen van de PlantenTuin Esveld in Boskoop. Cor liet ons een heleboel eetbare planten zien die we in de tuin kunnen zetten. Soorten die niet alledaags zijn maar heel goed in onze tuin gebruikt kunnen worden. De meeste planten kunnen tegen onze wintertemperaturen en zijn ook erg mooi in onze border: b.v. de Acca sellowiana heeft vruchten die smaken naar een kruising tussen abrikoos en banaan. Iedereen die dergelijke planten aan willen schaffen, raden we aan naar de kwekerij: PlantenTuin Esveld in Boskoop te gaan. Daar staat Cor klaar om u te helpen en advies te geven.

Tot slot werd er een gratis tuinreis gewonnen door Didi Voets.

Meer foto's die tijdens de ledenvergadering gemaakt zijn, vindt u Opens external link in new windowin het fotoalbum.

Het begin
Tuinieren op een balkon, op 10 hoog